Tak, ale jest na 100% zapowiedziana. 3 frakcje stepowe też zapowiedzieli dużo wcześniej niż pojawiły się na TWWiki.
Ten screen pewnie właśnie będzie w Wiki jak to było z Seleucydami.
Wersja do druku
Tak, ale jest na 100% zapowiedziana. 3 frakcje stepowe też zapowiedzieli dużo wcześniej niż pojawiły się na TWWiki.
Ten screen pewnie właśnie będzie w Wiki jak to było z Seleucydami.
No i jak pisałeś King Louise... Mamy Baktrię. http://wiki.totalwar.com/w/Factions
Jest gdzieś może info czy Baktria będzie darmowa, czy za siano? Może razem z nią jakiś Culture Pack dadzą.
Mam nadzieję też, że w końcu dadzą Odrysów, bo jak na razie wydaje się, że fajne jednostki mają.
Czytałem gdzieś na TWC, że będzie darmowa
Szkoda, że Baktria choć mogli dać greckie Syrakuzy, Pergamon,Persję,jakieś plemię Iberyjskie,Daków,Piktów,coś z plemion germańskich, Helwetów,
Nie pamiętam dokładnie, po której aktualizacji, ale stosunkowo niedawno straciłem DLC Greek States Culture Pack, jak go odzyskać? Widziałem, że wcześniej ktoś pisał o takim problemie, ale nie doszukałem się informacji czy udało się odzyskać packa. Może ktoś ma jakiś pomysł? Pierwsza frakcją, którą zagrałem po zakupie gry była Sparta, wczoraj zapragnąłem zagrać Spartą i... niestety nie mam w ogóle takiej możliwości. Sparta, Ateny i Epir stały się niegrywalne.
Dużo osób chciało Baktrię to dodali. Co do twojej listy to wątpię by wydali Syrakuzy czy Pergamon bo wiele ich jednostek, którymi obecnie się wyróżniają to obecnie kopiuj-wklej Ateny. Syrakuzy mają lekkozbrojnych hoplitów, Pergamon kawalerzystów Hippeis. Co do reszty listy to popieram; szczególnie jeżeli dodadzą nowe jednostki dla nowych frakcji barbarzyńskich.Cytat:
Zamieszczone przez royal1410
Pozdrawiam
Co do Syrakuz i Pergamonu. Sorry, ale takie Syrakuzy wniosły "trochę" większy wkład w dzieje niż taka Baktria. Napisałbym, że nawet gdyby nie Syrakuzy, Ateny wygrałyby wojnę Peloponezką, a wojny Punickie mogłyby potrwać nieco dłużej. Z Pergamonenem Macedończycy też nie mieli łatwo, a trzeba pamiętać, że to najważniejszy sojusznik miasta Wilczycy w Grecji. Co do jednostek liczę na inwencję twórczą CA. Dalej uważam, że szczególnie Syrakuzy jako największe miasto Wielkiej Grecji powinno się znalezć jako frakcja podstawowa w grze. Na pewno bardziej niż na przykład Baktria czy Pont
Całe szczęście twórcy nie podzielają Twojego poglądu, bo gra Baktrią czy Pontem oprócz tego, ze daje dużo większe możliwości, to jest też bardziej historycznie uzasadniona ze względu na okres gry, w którym Syrakuzy już zbyt wiele nie zawojowały. Niemniej, fajnie byłoby nimi kiedyś zagrać, ale Baktria najpierw. ;)Cytat:
. Dalej uważam, że szczególnie Syrakuzy jako największe miasto Wielkiej Grecji powinno się znalezć jako frakcja podstawowa w grze. Na pewno bardziej niż na przykład Baktria czy Pont
Sorrki, co wniósł Pont, albo Baktria do pózniejszych dziejów świata? Jakiś genialny wódz się tam narodził, czy może któreś z tych państw założyło imperium? W Syrakuzach tworzył Archimedes, władał nimi Hieron Wielki który napsuł wiele krwi Kartagińczykom. Było to największe państwo Wielkiej Grecji,bez którego Rzymianie nie opanowaliby Sycylii , które opierało się wiele miesięcy Rzymowi.Miały silą flotę. Dlatego uważam, że było o wiele lepszą grywalną frakcją niż jakiś tam post Macedoński Pont