Teraz rozumiem zły link odpaliłem po prostu FAIL
Którym państwem najlepiej zacząć pierwszą kampanię?
Wersja do druku
Teraz rozumiem zły link odpaliłem po prostu FAIL
Którym państwem najlepiej zacząć pierwszą kampanię?
Na początku chciałem przywitać serdecznie wszystkich na forum i poradzić się w sprawie mojego problemu z megasubmodem. Mam steamową wersje Medka wraz z dodatkiem Kingdoms. Zainstalowałem Bellum Crusis 6.3 wraz z gołym submodem V (cześć I + część II + bugfix + megasubmod). Wywala mnie do pulpitu przy klikaniu na przycisk "rozpocznij bitwę" jak również w trakcie wczytywania nowej kampanii. Na początku myślałem że problem leży w braku fixów na polskie jednostki, lecz taki sam kłopot występuje w trakcie gry innymi frakcjami (z tym że tutaj gra się sypie czasem już w trakcie bitwy - da się ją rozpocząć). Dodam że gołe BC 7.0 które instalowałem wczoraj działało bez problemu. Zauważyłem też brak plików map.rwm kampanii light i full moda, mimo że nie usuwałem ich wcześniej. PS. Dodam jeszcze, że gra zainstalowana jest na partycji systemowej (bo mam tylko jedną), a uruchamiam ja z poziomu steam'a (zmieniłem nazwę folderu moda na "americas"). Z góry dziękuję za podpowiedzi!
Znaczy grę masz w wersji steam? Jak tak to chyba nie pograsz w 6.3, ona nie jest dostosowana do wersji steam, 7.0 już tak.
Witaj.
Wyłącz UAC i Windowsie.
Instalowanie na partycji systemowej to zły pomysł, a w Program Files bardzo zły. UAC w Windows moze blokować instalację chroniąc system
W Instalce Megasubmoda jedna z opcji usuwa map.rwm i tak trzeba. Kampanie odpalałeś? Odpal kampanię i dopiero jak odpali, potem bitwę.
Ew. wyłącz UAC i instaluj ponownie Megasubmoda.
Chyba niektórym się udało z BC 6.3 na steam.
Tylko nie wiem czy Megasubmod zgra się ze steam.
UAC miałem już wyłączone na starcie. Goła wersja 7.0 bez magasubmoda nie wydaje mi się atrakcyjna i wg mnie bez takiego wsparcia nie jest wiele lepsza od Stainless Steel. Third Age z MoSem działa bez problemu a tu taki klops.
Jak czyste BC ruszy na steam to i Megasubmod powinien. Zrób ew. reinstall i spróbuj najpierw kampanię odpalić.
Udało się. Zrobiłem reinstall całej gry, i skorzystałem z opisanego tu sposobu z użyciem launchera: http://steamcommunity.com/sharedfile...&insideModal=1. Po początkowych problemach i kilku wysypaniu do windowsa, udało się w końcu rozpocząć kampanię, rozegrać parę tur i bitew. Od tego czasu gra jest stabilna. Czyli jednak gra na megasubmodzie na wersji steam jest możliwa.
Która frakcje polecacie na pierwszy raz?
Polska albo Gruzja.