Steam mod manager czy ten inny mod manager? Od patcha 17 tylko steam mod manager działa.
Wersja do druku
Steam mod manager czy ten inny mod manager? Od patcha 17 tylko steam mod manager działa.
ten mod manager z total war center a jak właczyć ten w steam?
Jak masz oryginał to odpala się za każdym razem gdy uruchamiasz grę.
Panowie mam dwa pytanka:
1. Można jakoś ustawić albo ściągnąć jakiegoś submoda by jednostki stały czy też poruszały się w normalnej dla siebie pozycji a nie typowo defensywnej? To dotyczy niektórych jednostek.
2. Co zrobić by w końcu mieć jakiś Antyaliasing?
Wróciłem po miesiącach przerwy do DeI. Aktualizacja ściągnęła się automatycznie przez Steam, spolszczenie jest niekompletne choć znalazłem najnowsze na tymże Steam właśnie.
Sama rozgrywka - u mnie nic się nie dzieje... Gram kampanię Augusta Lepidusem na p. trudnym. Jestem około 130-tej tury i nudy... Wrogie armie nie bronią własnych miast, nie koncentrują się nawet do obrony stolicy. Najtrudniej jest na samym początku kiedy trzeba opanować buntowniczy nastrój w posiadanych prowincjach, potem gra jest wycieczką z Orbisem... Nie wiem co się stało ale pamiętam jeszcze DeI w którym przeciwnik walczył, wysadzał desanty, komputer grał a nie asystował.
Na zwykłej kampanii DeI gra co kilka tur się ścina i trzeba ją restartować. Rome 2 od początku była pasywną grą, DeI to zmieniło ale obecna ver. wróciła do założeń producenta - nic się nie dzieje. Szkoda bo po kilkudziesięciu turach rozgladamy się za inną zabawą.
Jestem jednak miłośnikiem tej serii, świat antyku jest a raczej powinien być jej perełką, nie jest bo ... AI nie istnieje.
Nie wiem co jest nie tak z ostatnią ver. DeI, napiszcie jak jest u Was, jeżeli ktoś jeszcze gra oczywiście.
AI nie ogarnia gry wielkimi państwami, a my też nie braliśmy się nigdy za przerabianie tej kampanii od podstaw. Mod jest głównie zrobiony z myślą o kampanii głównej i wojnach macedońskich. Dodatkowo Dresden zrobił submod, który czyni kampanię dużo trudniejsza, a przeciwnika znacznie agresywniejszym.
Obecny poziom trudności w zwykłym DeI jest najwyższy w historii moda. Ciągle są skargi, że mod jest za trudny i ludzie wręcz się domagają zmian które go uproszczą xD
Tutaj masz submod:
http://www.twcenter.net/forums/showt...ardcore-Submod
Dziękuję Kamo, zainstalowałem DeI od nowa, miałem 4 części moda, choć ze Steam wynika, że jest 6, wyrzuciłem posiadane 4 i zasubskrybowałem obecne 6. Założyłem kampanię Rzymem na dużej k., za wcześnie na podsumowanie ale liczę na ciekawą rozgrywkę. Jeżeli nic się nie będzie działo - trudno, poczekam na lepsze czasy. Jest jednak światełko w tunelu bo na owych 6 częściach sprawdzałem Kampanię Augusta Lepidusem - w drugiej turze Pompejusz wypowiedział mi wojnę, w trzeciej napadł na prowincję. Założyłem jeszcze raz z ciekawości czystej i.. Druga tura i wojna z Augustem. Bitew na mapce jeszcze nie grałem ale i tak gram je rzadko bo mam monitor w formacie 4:3 i ikonki w panelu jednostek są w dwóch rzędach zasłaniając 1/3 wysokości ekranu - b. przeszkadzająca rzecz...
Szukam już wieki moda na zmianę proporcji ekranu w Rome2, póki co bez skutku i nie sądzę że coś się zmieni, bo mój format monitora jest już historyczny.
Wracajcie Panowie do DeI, mod ma potencjał ale jak nie będzie graczy braknie moderów.
Wybaczcie post pod postem ale mam pytanie i boję się, że edytując post poprzedni mało kto go przeczyta.
Gram Rzymem główną kampanię, miałem już pierwsze reformy,nie pamiętam teraz nazwy ale dostałem późniejszych hastati, veliteles i kawalerię. Niestety po kilku turach nowe jednostki znikają z panelu rekrutacji... Sytuacja powtórzyła się dwukrotnie - cofnąłem się nawet dobrych 30 tur wstecz do stanu z przed reformy, dobrnąłem do niej i po kilku kolejnych turach jednostki zniknęły znowu.
Z submodów mam GEMFX, Better Water IIID i submod na 12 tur na rok.
Zapewne submod na 12 tur na rok nie działa.
Nie wiem co masz na myśli pisząc że mod ma potencjał, ale jak nie będzie graczy to braknie modderów. Mod już obecnie dwa lata z rzędu wygrywa większość najważniejszych nagród od CA, a na TW center dział z DeI ma najwięcej przebywających aktywnie osób zaraz za działem z modami do Medieviala 2...ale razem wziętymi :)
Mam na myśli dokładnie to co napisałem, widzę po naszym forum, żę ilość graczy nie tylko spada ale wygasa, posty a w zasadzie ich brak świadczą o tym dobitnie.
Muszę zmienić zdanie o bezczynności komputera, zagrałem kilkanaście tur Kartaginą i straciłem już dwa miasta, bardzo trudna rozgrywka, zrobiłem błąd usiłując opanować sytuację w prowincjach w Hiszpanii i koło dzisiejszej Tunezji.
Trzeba olać te prowincje, ściągnąć z nich wojsko i skoncentrować się na czterech miastach w prowincji macierzystej i dwóch - Sardynia i Korsyka. Wszelkie inwestowanie w Hiszpanię odradzam bo ich na początku nie obronicie. Kierunek natarcia to Syrakuzy, potem już jak wyklaruje się sytuacja polityczna, najprawdopodobniej będzie to Rzym.
Ponawiam prośbę o podpowiedź z zanikiem rekrutacji wojsk pozyskanych z pierwszą reformą w kampani Rzymem, co się dzieje, czy to jakiś znany bug i czy ew. dalsze reformy też przyniosą jedynie dostępność nowych jednostek na kilka zaledwie tur?