Nareszcie...na ostatnim filmiku zostały pokazane szarże z prawdziwego zdarzenia. Faktycznie je poprawili. Biedne gobliny :)
Wersja do druku
Nareszcie...na ostatnim filmiku zostały pokazane szarże z prawdziwego zdarzenia. Faktycznie je poprawili. Biedne gobliny :)
No i to się nazywa szarża,bardzo duży plus :),mam nadzieję że przy starciu kawa vs kawa też będzie ukazany impet zwłaszcza gdy na przykład demisie wbiją się w gobliny na wilkach :)
Ja bym chciał zobaczyć wreszcie prawdziwe szarże w TW, a nie symulator kręgli z fizyką z księżyca ; P Może kiedyś doczekamy się tego, że jazda będzie faktycznie tratować, a jeźdźcy dźgać.
Oj tam,przynajmniej ukazali impet :P,dużo lepsze to niż gdy jazda stawała w szeregach piechoty ;)
Tak, chociaż trochę przedobrzyli teraz ; P Ale to akurat łatwe do naprawy w plikach.
Pamiętaj że to były opancerzone demigryfy wbijające się w małe zielone gobliny :P. To trochę tłumaczy ten efekt,choć fakt,mimo to jest nieco przerysowany
Biorąc pod uwagę różnice we wzroście to małe gobliny powinny zostać pod szponami demigryfów, a nie wylecieć w powietrze : D I tak znając życie wszystkie będzie zależało od tego, czy np w trakcie szarży ktoś się nie zahaczy o inną jednostkę i wyjdzie jak zwykle ;D Akurat CA ma tą smutną tendencję do popadania w skrajność, bo albo zrobią tak, że efektów szarży nie widać, albo tak, że jest aż za bardzo "widowiskowo". Chociaż i tak nic nie przebije jak w ETW dla zabawy zrobiłem husarię, która przed szarżą oddaje salwę z pistoletów strzelających kartaczami, które wybuchają jak granaty artyleryjskie ;D
Pełna zgoda,jednak jak mówiłem,z dwojga złego wolę taką przesadę niż grząźnięcie w szeregach jakiejś lekkozbrojnej piechoty :)
PS: Co do husarii to nawet nie wiedziałem ze tak się da,tutaj będzie nawet większe pole do popisów xD
Oj wiele rzeczy się da ogarnąć :D Jak tylko patche się w miarę ustabilizują to biorę się za moje przeróbki do Warhammera, jednak łańcuchy realizmu aż tak nie trzymają jak przy modach dla których robię balans, więc nudy nie będzie :)
Owszem,można bardziej puścić wodze fantazji :),ale za to problem jest taki że ma nie być wsparcia dla modderów,może jeszcze się z tego wycofają ale nie zanosi sie na to póki co....