Też myślę, że będzie nowa instalka nie wymagająca 6.3.
W tym temacie: viewtopic.php?f=367&t=12871 dałem link do Megasubmoda IV w ostatnim poście.
Wersja do druku
Też myślę, że będzie nowa instalka nie wymagająca 6.3.
W tym temacie: viewtopic.php?f=367&t=12871 dałem link do Megasubmoda IV w ostatnim poście.
Niestety, z tego co czytałem na włoskim forum na nową wersję pozostanie nam czekac raczej do nowego roku :(Cytat:
Czy wiadomo już kiedy pojawi się BC 7.0 i czy będą jakieś istotne zmiany w stosunku do BC 6.3? Mi trudno sobie wyobrazić coś lepszego niż MEGASUBMOD III i IV do BC 6.3, więc jestem ciekaw, czy 7.0 ma szanse go przebić?
Osobna instalka pewna. Z tego co pamietam, zmian ma być sporo, począwszy od rosteru jednostek a skończywszy na "gameplaju".Cytat:
Oby nie wydali 7.0 jako osobnej wersji nie wymagającej poprzednich bo ściągania będzie tyle że ja nie mogę.
A czy w BC 6.3 na pewno można handlować na morzu swoimi statkami czy to było tylko w wersji 6.2 ? Mam porty i pisze, że mogę posiadać "jedna flotę handlową" ale nie potrafię jej utworzyć, mogę tylko budować "Kogę" a ona zdaje sie nic z handlem wspólnego nie ma.
viewtopic.php?f=367&t=8785 polecam lekturę poradników do BC 6.3.
Floty handlowe II poziom nadbrzeża kupieckiego i wyższe poziomy tej budowli.
Czego mi brakuje w BC lub co moim zdaniem można poprawić?
1) Fos z wodą i mostów zwodzonych dla zamków (miasta niekoniecznie) - obecnie zamki zbyt łatwo się zdobywa.
2) Obrońcy na murach powinni móc odrzucać drabiny, które obecnie sprawiają, że właściwie mury są fikcją, czym wyższe i szersze tym łatwiej je zdobyć!
3) Urealnienia transportu morskiego - obecnie całą armię można wpakować na jeden statek, tymczasem ilość statków powinna odpowiadać ilości oddziałów możliwych do załadunku na niego, ograniczenie to nie dotyczyło to oczywiście agentów.
Nie zmienia to jednak mojej opinii, że BC to najlepszy mod jaki kiedykolwiek istniał do jakiejkolwiek gry :)
A ja mam chyba buga w grze, mam 64 turę i nikt mnie nie atakuje a jestem na 20 miejscu ogólnie z małą ilościa wojska, bez żadnych sojuszy - gram na srednim stopniu trudności, grając na hard w 12 turze mnie Niemcy zaatakowali :shock:
i gdzie ta ochrona 30 czy 25 tur nietykalności ? Być może znowu jakis bug tylko w druga stronę był.
zamek9, a może używasz też MEGASUBMODA... tam ochrona jest, ale tylko do 10 tury :)
Ja też gram na średnim poziomie i mam z większością frakcji sojusze, ale jestem najsilniejszy (90 tura).
Jaką frakcją grasz i ile masz prowincji?
Tak gram na MEGASUBMODZIE ale właśnie jestem teraz słaby zajęłem ledwo 3 miasta, Pragę, Gdańsk i Ołomuniec. No chyba, że miedzy stopniem średnim a trudnym jest taka kolosalna róznica to wtedy wszystko wyjaśnia. Na razie przynajmniej do 64 tury mnie nikt nie ruszył, leją się wszędzie na około a mnie jakby nie widzieli.... nie wiem, może uznali, że szkoda na mnie sie porywać, maja wazniejsze sprawy a mnie złupia kiedy będą mieli wolna chwilę :|
Zamek9. Na Hard i VH ostrzej atakują, zbierają siły, jak cię ktoś już zaatakuje to raczej mocno i w kilku miejscach. Grasz na Megasubmodzie II, czy na wyższym?
Mam nadzieję, że dobrze zainstalowałem, zainstalowałem megamod 2 póżniej mod muzyczny i megamod 4.
Patrząc na te zmiany które wprowadziliście w modzie to Polska wreszcie sie "da grać "... dobra robota.