Jest opcja edytuj, używaj jej zamiast pisać posta pod swoim postem.
Cytat:
wiem, ze tu są ogarnieci ludzie, czytalem przez 2 lata - czemu nikt nie zebral ekipy i nie zrobil czegos swojego, po polsku z mózgiem? kazdy wie ze polacy najlepsi taktycy
To widać bardzo dziwnie czytałeś bo "spam" o polskim submodzie pojawia się nawet w tym temacie.
Cytat:
- kara za posiadanie wiecej jak 16 ziem - ludzie rozumiem, wieksze mocarstwo = wieksze koszty utrzymania granic, no ale do jasnej... jak mam 50 ziem jakims zachodnim krajem, ide na Egipt, ktory ma 10 ziem i WIĘCEJ ODDZIAŁOW MOBILNYCH ODE MNIE? albo jak jakies panstwo ma jedną ziemie i 3 pelne armie? z czego się pytam??? to gra ekonomiczno-taktyczna czy gwiezdne wojny?
Jest to zrobione po to aby można było walczyć. A nie że na samym początku rozwalasz buntowników i już jesteś najsilniejszy. Komp ma bonusy które sprawiają że ma nieproporcjonalnie duże armie i dzięki temu jest w miarę ciekawie nawet jeżeli walczysz z jakąś Pizą grając HRE. AI i tak nie radzi sobie i nie potrafi błyskawicznie użyć swoich armii dzięki czemu nie jest to tak że Piza podbija z marszu pół świata i względem gracza jest to raczej masa którą trzeba rozbić a nie siła rujnująca balans.
Cytat:
- jednostki; te elitarne przewaznie niedostepne wogole(tylko wlasna bitwa) - te dobre tylko w jednym miescie(przewaznie stolica) - czyli gra Francją, podbijam ziemie w turcji i co zeby miec dobre jednostki musze leciec statkami przez europe? po co inwestowac w nowych ziemiach w budynki militarne jak tam sami chlopi i jednostki regionalne(tutaj za nie plus)?
Chciałbyś aby Francja kilka lat po podbiciu jakiejś prowincji w Anatolii rekrutowała już tam rycerzy? Pomijając iż jest to nieuzasadnione to sprawiłoby to że można by tylko przeć naprzód i na nic nie patrzeć. Zresztą rozegrałem kilka kampanii i nie pamiętam żebym miał problemy z rekrutacją armii w nowych prowincjach, są mody w których w ogóle w nierdzennych prowincjach są tylko chłopi i to się nie zmienia.
Z tego co kojarzę większość elitarnych jednostek jest dostępnych w grze, niektóre bardzo późno, jedna czy dwie możliwe że tylko jako najemnicy, ale są.
Cytat:
jako jeden z liderów przeglądarkowych Plemion szukam dobrej taktyki, a jak narazie wszystko przynosi katastrofe logiczną.
To sobie zagraj z innymi graczami albo w jakąś oskryptowaną grę bo póki co ani w tej grze ani ogólnie Total Warach miejsca na szukanie dobrej taktyki nie ma. AI jest dzieckiem do bicia które sobie kompletnie nie radzi bez dopalaczy.