-
Czysty:
settlement castle{
level large_town
region Stettino_Province
year_founded 0
population 4500
plan_set default_set
faction_creator poland
building
{
type core_castle_building castle
}
building
{
type equestrian stables
}
building
{
type castle_barracks mustering_hall
}
building
{
type castle_port c_port
}
building
{
type missiles bowyer
}
building
{
type smith leather_tanner
}
building
{
type hinterland_roads roads
}
}
Po modyfikacji:
settlement
{
level large_town
region Stettino_Province
year_founded 0
population 6000
plan_set default_set
faction_creator poland
building
{
type core_building wooden_wall
}
building
{
type equestrian knights_stables
}
building
{
}
building
{
type port _port
}
building
{
type missiles bowyer
}
building
{
type smith leather_tanner
}
building
{
}
}
Źle przeniosło mi ten znaczek {, tak naprawdę, w obydwu przypadkach jest tuż nad pierwszą literą wyrazu settlement
-
Masz dużo budynków z zamku nadal, skopiuj to co jest w Gdańsku (budynki) i wklej do Szczecina, poza nazwą prowincji
-
Jako przykładu użyłem Płocka, bo nie mogę znaleźć Gdańska :).
Znalazłem co było nie tak! Dałem podłogę przed portem, a powinna być "jedna spacja" :D
-
Płock tez może być. Daj znać czy po zmianie budynków i usunięciu map.rwm z kampanii w jakiej zmieniłeś mod odpala.
Daj tak jak niżej:
settlement
{
level large_town
region Stettino_Province
year_founded 0
population 2400
plan_set default_set
faction_creator poland
building
{
type core_building wooden_wall
}
building
{
type equestrian knights_stables
}
building
{
}
building
{
type missiles bowyer
}
building
{
type market corn_exchange
}
building
{
}
building
{
type temple_catholic small_church
}
building
{
type hinterland_farms farms
}
}
-
Mod odpala, to wina podłogi obok słowa port ;)
-
Czy ktoś miał problemy tocząc bitwy na terenie Płocka i sąsiednich prowincji na wschodzie? Wczytuje ciągle grę, ruszam armiami, przesuwam je w jedną i drugą stronę i nic, na całym terenie Płocka i innych ruskich prowincji, o których mogę powiedzieć ze są na terenach Ukrainy.
-
-
Tak, ciągłe ctd w okolicach Płocka
-
Czasem wywala. Raczej to efekt zmian mapy w tamtym regionie. Wal z automatu. Jak nie da rady ręcznie. Ale koło Płocka nie powinno, koło Nowogrodu się zdarzało. Usuń map.rwm z kampanii w jaką grasz i próbuj kilka razy.
-
Witam mam bc.6.3 i megasubmoda v i jedna rzecz mi sie nie podoba mianowicie gdy mam ustawioną ogromną skalę jednostek i np normalną koszt utrzymania pojedynczego oddzialu jest taki sam
mimo oczywiscie roznej liczebnosci.natomiast w skarbcu wieksze wydatki są o dziwo przy mniejszej skali jednostek....na ogromnej skali teoretycznie najmniejszych wydatkach po trzech turach mam na minusie mimo ze malo co rekrutuję i buduję...nie sadze bze tak powinno byc moze chodfzi o to ze przy instalacji submoda wziałęm "tak" i od nowa wgral jakies pliki tekstowe?(nie pamietam dokladnie)
widze że mam wyższe żołdy np gościu na youtube płaci piechocie jadzwingow 150 majac ch ponad setke a ja nawet jak mam 77 place 250...pancernym place 500...dodam ze niczego nie zmienialem w plikach czysta instalka bc i megasubmoda.wie ktos jak temu zaradzic?
Nie dubluj postów i pisz zgodnie z zasadami języka polskiego.
Lew