Link do Megasubmoda i opis instalacji: viewtopic.php?f=367&t=12871Cytat:
Zamieszczone przez Adams37
Wersja do druku
Link do Megasubmoda i opis instalacji: viewtopic.php?f=367&t=12871Cytat:
Zamieszczone przez Adams37
Dagorad-z tym AI to chyba zmora każdej gry.Gracz zawsze wygra z komputerem i żadna zaj.....a sztuczna inteligencja tego nie zmieni.
Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
Heroes 3 jest z 1999 i ma lepsze AI od total war'ów więc da się.
nie wiem czy było ,czy nie..
Gram Danią - chciałbym przejść total na pogaństwo i wielibić Odyna :) . Wyniszczyć kościoły i rekrutować czarownice , czy jak ?
niektórych budynków sakralnych nie da się zniszczyć , więc zakładam , że jakiś tam odsete katolików będzie...
Tak było.
Na pogaństwo może przejść Norwegia.
Dania tego uczynić nie może.
Musisz być wyklęty, po jakimś czasie pojawi się event czy chcesz wrócić do pogaństwa.
szkoda...
ale chyba spróbuję ..zobaczę co , oprócz niezadowolenia w kraju mnie spotka...
No i taka zagwostka -Gram Danią , ok 70 tura - zrobiłem średniowieczny blitzkrieg Polsce zajmując Gdańsk, Poznań , Płock, Wrocław ... budżet zleciał na -30 000 stopniowo leciał prestiż . W końcu doszło do 25%, budżet wyprostowałem na +400 , podpisałem rozejm z Polską i buum . Liga Baronów, 3 miasta i budżet znowu na minus . ,powoli buduję budynki zwiększające zadowolenie, kasa na + , podatki niskie , większośc miast "na zielono" , niestety prestiż stoi na magicznym "0". Co ciekawe poparcie rady podczas całego tego zajścia nigdy mi nie spadło na mniej niż 8 "za" , aktualnie 10.
Jak wyjśc na prostą ? obawy , że zaraz kolejne miasta dołączą do ligi baronów ... - i jeszcze do tego moj sojusznik nowogrodzki ( stosunki na "8" zaatakowałmi twierdzę ABO... - nie wiem czemu ptzy takich dobrych relacjach ... ( mam aktywną misję zabicia władcy nowogrodzkiego - może w obawie o własną głowę )rozpętał wojnę :) .
Sprawdź króla, może ma niski albo wręcz zerowy autorytet, albo cechu typu obraża szlachtę.
Jak to wina króla go utop, albo wyślij na licznych buntowników.
ok . i try.
a pytanie odnośnie ligi baronów - Jest jakaś możliwość bezkrwawego odzyskania ziem ? np sojusz, wchłonięcie, lennik itp .. czy tylko mieczem i krwią ... ?
Liga Baronów ma status państwa, powinno się ich dać zhołdować.