Sam nie wiem jak to obecnie wygląda, bo wszyscy mają sesje na studiach/egzaminy licencjackie-magisterskie plus wyszedł Warhammer i zobaczymy jak to wyjdzie. Co do dowódców to nie powinno być to trudne, zgłoszę sprawę ; P
Wersja do druku
Sam nie wiem jak to obecnie wygląda, bo wszyscy mają sesje na studiach/egzaminy licencjackie-magisterskie plus wyszedł Warhammer i zobaczymy jak to wyjdzie. Co do dowódców to nie powinno być to trudne, zgłoszę sprawę ; P
Ok, wielkie dzięki :D
Witam. Potrzebuję pomocy...szukam i nie mogę znaleźć...co to za sudmod do dei-People of rome? Grał ktoś wgl? Co on wprowadza?
Pozdrawiam
Khuzdor
Wprowadza on system populacji z podziałem na klasy społeczne, diametralnie odmienia rozgrywkę. Będzie częścią DeI po wydaniu wersji 1.2.
A czy jest jakiś mod, który trochę przyspiesza osiągnięcie lepszych jednostek i szybsze reformy ?? Nie wiem czy dam rade uciągnąć aż 400 tur jak niektórzy piszą by osiągnąć end game :) dzieki
Lepsze jednostki masz bardzo szybko, bo już od 2 poziomu baraków, reszta zależy od reform, ale dla większości frakcji osiągasz to w 120 tur ;) Rzym jako wyjątek, potrzebuje do ostatniej reformy 210 tur, ale to już tylko na ostatnie jednostki.
Tu masz pełną listę:
Rome
Polybian - Imperium level 3, minimum turns 40
Marian - Imperium level 5, minimum turns 100
Imperial - Imperium level 7, minimum turns 210
Carthage
Late Reforms - Imperium level 5, minimum turns 80
Greek\Successor Kingdoms
Thureos - Imperium level 3, minimum turns 50
Thorax - Imperium level 5, minimum turns 120
Celtic\Gallic\Dacian\Iberian\German
Neitos - Imperium level 4, minimum turns 90
Parthian
Late Reforms - Imperium level 5, turns 120
Którego premiera wersji 1.2? :)
Pod koniec roku :D Niestety mam opóźnienia z balansem bitew, ponieważ chcę wprowadzić masę zmian, a czasu brak :D Jak tylko skończę tą część to rusza wewnętrzna beta, potem pewnie publiczna lub dla najaktywniejszych i najbardziej ogarniętych osób :)
Już jakiś czas temu trafiłem na zapowiedzi wersji 1.2 i szczerze powiedziawszy nie mogę się doczekać aż w końcu wpadnie w moje ręce :D. Zmiany wyglądają bardzo obiecująco. Na pewno spędzę przy niej kolejne kilkadziesiąt godzin!
Jeżeli chodzi o zmiany ta wersja chyba będzie najbardziej znacząca, sama mechanika populacji diametralnie wszystko zmienia, nawet postrzeganie dyplomacji. Co ciekawe, właśnie przez mechanikę populacji po raz pierwszy zauważyłem, że dyplomacja w Rome 2 ma sens. Nagle nie zawieram milionów sojuszy i paktów, bo wiem, że nie będę w stanie toczyć tylu wojen, trzymam się tylko tych sojuszy, które wiem że są mi potrzebne i nie dodadzą mi więcej problemów. Nie rozdaję także co chwila zezwoleń na przemarsze, żeby mi wojska AI nie stacjonowały i nie zjadały zapasów :D Dzięki temu AI nagle nie głupieje, bo nie dostaje dziesiątek sprzecznych sygnałów, zachowuje się racjonalniej.