czy na poziomie kampani h albo vh komp ma jakie bonusy finansowe?
Wersja do druku
czy na poziomie kampani h albo vh komp ma jakie bonusy finansowe?
Tak im wyższy poziom tym większe bonusy
zagrałem sobie Lombardia na h/vh i to co sie dzieje to jakas masakra!
najpierw bodajze w 6 turze zaatakowala mnie bez powodu Piza to ture później Niemcy(pomimo sojuszu za ktory im placilem) a jeszcze chwile później Aragonia(równiez sojusz za który płaciłem). w poradniku pisało ze jak sie podpisze sojusz to powinno byc kila "pewnych" tur spokoju a oni mnie niemal od razu zaatakowali ;/
na dodatek zgodzilem sie byc wasalem Pizy i oni w tej samej turze mnie zaatakowali
edit
aha i jeszcze papiez chce mnie ekskomunikowac bo sie BRONIE przed Piza xD kampania juz przegrana niestety i to dopiero w 17 turze
Z tego co pamiętam na VH szansa że sojusz przetrwa jest mniejsza niż 60%, albo to dotyczyło 15 turowego PONu, skleroza podpowiada mi że coś z tymi 60% było :D
Dobra, wczytalem sejwa kilka tur wczesniej i udalo mi sie ogarnac sytuacje + podbic stolice Pizy. Zebralem armie i chcialem wyruszyc ukarac niemcy to sie Papaj zdenerwowal i zaatakował moja stolice
Mam jedna armie w polu i musze w ciagu dwóch tur przerwać oblęzenie zamku(Niemcy oblegaja mi zamek silami 3/4 flagi) a potem wrócić i natychmiast zaatakować armie Papaja(pełna flaga) bedzie ciekawie :D
w losowych momentach wyrzua mnie na puplit z komunikatm "medievel 2 napotka" i o ile w czasie kampanii to nie prolem bo wystarczy wczytac gre i smiga o tyle jak wyskoczy w czasie bitwy ktora akurat wgrywam to potrafi podniesc cisnienie
jakies rady?
Poprawiłem małą niedogodność w BC 6.3 związaną z brakiem przyznawania duchownym tytułu Najwyższego Kapłana Frakcji. Problem występował w późniejszym etapie rozgrywki, mając kilku kardynałów z wysoką pobożnością często żaden nie awansował na członka rady. W BC 7.0 trigger ten został poprawiony, podaje różnice.
W BC 6.3
Spoiler:
BC 7.0
Spoiler:
Posiadacze starszej wersji wprowadzają zmiany w następujący sposób: 1.wchodzimy do głównego katalogu gry, klikamy folder data i szukamy pliku export_descr_ancillaries.txt,
2.Ze spisu sekcji, w punkcie 3 mamy CONCILIO DEI NOBILI, zaznaczamy to, kopiujemy ctr+c. Edycja/znajdź następny wklejamy i szukamy aż do momentu kiedy pokaże nam się TRIGGERS CONCILIO DEI NOBILI,
3.Pod trigerami księżniczki "princess" mamy najwyższego kapłana, zamieniamy wklejając tekst z wersji 7.0 na starą, można też zmienić ręcznie jak kto woli.
4. Zapisujemy zmiany usuwamy map.rwm z katalogu world/maps/campaign/custom/Full. Wymaga nowej kampanii, na starych sejvach crashuje.
Czy można prosić o aktualizację linków do najnowszych poprawek spolszczenia Megasubmoda V, błędów wyłapanych po wyjściu BC 7, zamieszczonych przez Aravena w ostatnim poście tematu o instalacji Megasubmoda V. Chciałbym wrócić do BC 6.3 w jak najstabilniejszym wydaniu. Również odchudzony campaign script byłby mile widziany.