Re: Najbardziej Upierdliwa Frakcja
Cytat:
Zamieszczone przez Errichto
Cytat:
Wtedy to z wszystkich miast zebrałem armię ( ok.1300 ludzi )
Że co? 1300 ludzi? Przy jednej prowie dzielącej od zwycięstwa? Na walkę z Mongołami trzeba wystawić porządne siły.
Taktyka utrzymywania bezpiecznych prowincji minimalnymi siłami, bardzo dobrze działa na finanse... gorzej na zaskakujące ataki taki jak spodziewana inwazja mongolska. :)
Mnie kiedyś Hiszpanie zaskoczyli desantem na Nowogród. :)
Najbardziej upierdliwi ? Dania i Sycylia, wróciłem sobie do gry i nieźle podnoszą mi ciśnienie makaroniarze... Wenecja też była irytująca, na szczęście po epickim zwycięstwie zniknęli raz na zawsze 8-)
Ja bym tutaj dał:
1. Mediolan. Zasłużone pierwsze miejsce, pewnie dlatego, że zazwyczaj gram Francją, a te ciągłe ataki na Marsylię doprowadzają człowieka do szału.
2. Dania. Po Mediolanie, ale nadal mocno irytujący. Chociaż jest taki plus, że zazwyczaj rzucają się najpierw na HRE i mam te kilkanaście/ kilkadziesiąt tur spokoju.
3. Portugalia. A to desant w najmniej spodziewanym miejscu, a to atak na ten zamek przy granicy z półwyspem iberyjskim (nie pamiętam nazwy).
Cytat:
Zamieszczone przez Errichto
Cytat:
Wtedy to z wszystkich miast zebrałem armię ( ok.1300 ludzi )
Że co? 1300 ludzi? Przy jednej prowie dzielącej od zwycięstwa? Na walkę z Mongołami trzeba wystawić porządne siły.
Heh powiedz to prawdziwej Polsce pod koniec XVIII w. :D
Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
Najbardziej upierdliwi ? Dania i Sycylia, wróciłem sobie do gry i nieźle podnoszą mi ciśnienie makaroniarze... Wenecja też była irytująca, na szczęście po epickim zwycięstwie zniknęli raz na zawsze 8-)
A ja się nie zgodzę,dobrze mi się gra tymi nacjami.
Ostatnio raczej Mediolan daje mi w kość,atakują sami mimo przymierza.
Co do Mongołów się zgodzę, jak już wejdą do gry,nie da się ich pokonać.
Cytat:
Zamieszczone przez Neron
A ja się nie zgodzę,dobrze mi się gra tymi nacjami.
Temat: "Najbardziej upierdliwa frakcja"
Czyli nie jesteś upierdliwy grając nimi? Ktoś tu nie do końca zrozumiał temat... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Neron
Co do Mongołów się zgodzę, jak już wejdą do gry, nie da się ich pokonać.
Wszystko się da. ;)
1. Mongoły z Tatarami - każdy wie, dlaczego.
2. Mediolan - gram se jakimś krajem, patrzę na mapę, a tam "zieloni" mają pół Europy.
3. Dania - jak wyżej.
4. Turcy - chociaż, gdyby ich zaatakować Bizancjum na samym starcie, to w 6-7 rund leżą.
5. Ruskie - ale tylko do najazdu Mongołów/Tatarów.
U mnie mediolan zawsze jest bardzo pokojowo nastawiony, najbardziej upierdliwi są niemcy.Nieważne kim gram zawsze mam u nich kiepskie relacje.
Cytat:
Zamieszczone przez stepniarz124
U mnie mediolan zawsze jest bardzo pokojowo nastawiony, najbardziej upierdliwi są niemcy.Nieważne kim gram zawsze mam u nich kiepskie relacje.
U mnie na dzień dzisiejszy upierdliwa frakcja do Węgry . Podbili cały wschód i jeszcze mają tylu kardynałów... Jeszcze mnie atakują , żeby przejąć cały kościół katolicki . Niestety z marnym skutkiem :twisted:
Papież wymordował pół rodziny królewskiej
Phi
Grałem maurami, robię desant na włochy i co ?! Mój generał stracony za herezje. Tak, muzułmański generał został stracony przez chrześcijańskiego inkwizytora.
A jeśli chodzi o najbardziej upierdliwą frakcję (po 2 latach poglądy zmieniłem) no to oczywiście włoski pakiet + Dania. Atakują w najbardziej nieodpowiednim momencie i miejscu. Mimo wszystko cieszę się że frakcje takie jak mediolan potrafią zdobyć francję, dania potrafi zdobyc hre bo właśnie dlatego jest jakaś trudność w tej grze. W sumie Dania (europa wsch + niemcy), Mediolan (zachód) i Mongołowie ( bliski wschód itd) to największe frakcje na dłuższy okres. Gdyby nie było tych "dziwnych" ataków na zaplecza gospodarcze medieval byłby łatwy (oczywiście vh). Głos z czystym sumieniem oddaję na Mediolan ;)