Wg mnie nie jest tak źle jak z R2 na początku, ale jeśli oczekujesz napraw animacji i kampanii to polecam poczekać do przyszłego roku ;)
Wersja do druku
Wg mnie nie jest tak źle jak z R2 na początku, ale jeśli oczekujesz napraw animacji i kampanii to polecam poczekać do przyszłego roku ;)
Pograłem i stwierdzam, że słabe. Nic ciekawego, ot taką odswieżona piątka
Iii.
Kupiłem bo myślałem że pół roku wystarczy na połatanie błędów... No cóż myliłem się.
Na 5 godzin gry, na pulpicie wylądowałem już 2 razy. Do tego w kampanii (przystani) w 2 misji nie zaskoczył mi skrypt i trzeba było grać jeszcze raz.
Pierwsze wrażenia są mimo wszytko pozytywne. Graficznie nie razi mnie to aż tak bardzo. Mało map w przygodzie (czyli sztandarowa gra na kompa), zwłaszcza na większą ilość graczy: tylko 2 mapy na 8 i 1 na 5 graczy.
Bardzo spodobało mi się budowanie. A zwłaszcza budynki wykluczające się, przy czym nie chodzi o jednostki, a dodatkowe funkcje jakie oferuje miasto. Fort nie wpływa już na przyrost jednostek i jego rozbudowa jest dużo tańsza.
Umiejętności bohaterów jakoś mi się nie podobają, ale to dla tego że jeszcze nie rozumiem tego ich systemu.
Co do ras to strasznie brakuje mi diabłów/demonów... Za to machiny oblężnicze całkiem całkiem, każda rasa ma coś innego.
System walki oceniam bardzo słabo. Niby dobrze że wprowadzili flankowanie ale zrobili to źle. Dlaczego?
- Faworyzuje on jednostki z dużym ruchem. I sprowadza się to do tego że jednostka z większą liczbą punktów ruchu, zawsze atakuje od tyłu (największe obrażenia) zaś jednostka wolniejsza tylko od flanki (średnie obrażenia).
- Można swobodnie przebiegać koło innych wrogich jednostek bo nie ma przechwycenia (tak jak w AoW3).
- Brak możliwości obrócenia oddziału.
- Jakieś małe wydają mi się te ekrany bitewne.
- Paskudna animacja przenoszenia na pole bitwy, takie jakby zasysanie, nic dziwnego że wyświetla się ostrzeżenie o epilepsji.
Właśnie ten system bitewny psuje mi pierwsze wrażenie.
http://www.acidcave.net/newsitem1598.html#1598
Roster Krasnoludów. Czy tylko mi ta armia przypomina rasy z Narnii? Zwłaszcza te "koboldy".
Jakoś nie jestem szczęśliwy że brodacze będą pierwsze... ja chce piekło.
A ja węże, ale może kiedyś....
Jak nie w dodatku, to w modzie, w końcu to możliwe.
Nowy zamek z motywem wężowym, czemu nie. Przydałby się powiew nowości, bo od 5 jest to w sumie jedna gra i odcinanie kuponów.
Mnie zastanawia jedynie, czemu te Koboldy wyglądają jak bobry z Narnii? ;D Tak to nie ma co narzekać xD