Zabij jej ojca nim ona dorośnie, to ponoć jedyna opcja, utop go albo niech zginie w boju.
Ja mam 65 turę Bułgarią i git jest jak na razie.
Wersja do druku
Zabij jej ojca nim ona dorośnie, to ponoć jedyna opcja, utop go albo niech zginie w boju.
Ja mam 65 turę Bułgarią i git jest jak na razie.
Aravenie wiem ale ręce czasem już opadają, robię savy co 5 tur to się wybronię:)
Przynajmniej znasz przyczynę :)
To tak tatusiowie księżniczek Przecinek(do tury 75 trzech) raźno spłonęli na stosie(już wiem po co inkwizytor), przecinki osiągnęły pełnoletność i powychodziły za mąż, dzieci zwą się jak ojcowie, potomstwo jednej z przecinków niedługo będzie pełnoletnie, póki co gra nie wywala:)
12:43:44.612 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
12:43:44.612 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
12:43:44.674 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
12:43:44.768 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
12:43:44.815 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
12:43:44.893 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
12:43:44.971 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
12:43:45.018 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
12:50:53.475 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
: PercentageUnitCategory needs a living character with an army.
when testing <PercentageUnitCategory> condition
12:53:54.645 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
12:57:33.558 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:00:31.174 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:03:10.015 [game.script] [error] Script execution error for <inc_counter>, at line 27854, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
Counter esilio doesn't exist
13:03:37.297 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:07:03.210 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:07:03.581 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:10:47.971 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:14:48.601 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:18:20.843 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:25:55.138 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
13:29:21.337 [game.script] [error] Trigger processing error in <Kingmaker1>
: FactionwideAncillaryExists needs a living character.
when testing <FactionwideAncillaryExists> condition
13:29:21.337 [game.script] [error] Trigger processing error in <Kingmaker2>
13:29:25.228 [system.rpt] [error] No i wpizdu znowu sie wyjebalo... shit made in Italia
Log nieco podobny do tego Aravena, pokombinuję z obejściem
Edit: po wczytaniu i małych kombinacjach wywala ale w logu tylko są dwie ostatnie linie z wpisem Kingmaker, czyżby jakiś błąd z dziedzicem, bo mój akurat zginął?
Edit2:13:29:21.337 [game.script] [error] Trigger processing error in <Kingmaker1>
13:29:21.337 [game.script] [error] Trigger processing error in <Kingmaker2>
te dwie linie były kluczowe do obejścia loga, gdy gienek z cechą następca tronu ginął gra nie przekazywała cechy dalej i wywalało, gdy jednak ubiłem go inkwizytorem bo spłodził przecinek cechę przekazało i gram dalej:)
Dwie uwagi odnośnie możliwych CTD, w moim przypadku jak pisałem wcześniej udało się obejść CTD. Po pierwsze pilnujcie króla i gienka z cechą następca tronu w przypadku ich śmierci w boju gra ma czasem problem z przekazaniem władzy dalej i wywala. Druga sprawa w przypadku Polski pojawia się strasznie dużo księżniczek "Przecinek" więc na bieżąco mordujcie im tatusiów, potem spokojnie można je wydawać za mąż, ich potomstwo nazywa się normalnie i nie powoduje CTD. Na razie 173 tury Polską za mną
Ok, ważne info.
Tak sobie pomyślałem by porównać wpisy Dziedzica tronu dla Megasubmoda (tam działało) z tymi w BC 7.0.
Aravenie jak dobrze rozumiem chodzi Ci o Dziedzica tronu tego ze świty? Mod ma problem z przekazaniem cechy następca tronu/regent oraz król z kolumny z cechami. Po śmierci króla czasem żaden gienek nie dostaje cechy król, tak samo po śmierci księcia, ale to tylko gdy zginą w boju. Mój książę spłodził Przecinek i po spaleniu go inkwizytorem, inny gienek dostał od razu cechę następca tronu
Mam problem z uruchomieniem gry, Załącznik 725 po pokazaniu się takiego czegoś nic się nie dzieję, odczekałem nawet 10 min i gra się dalej nie uruchomiła..
Z tego co widzę z miniatury, to chyba źle zainstalowałeś bo coś ścieżka wygląda nie tak. Po mods powinno być tylko raz Bellum Crucis 7.0. W czasie instalacji chyba utworzyłeś o jeden raz za dużo folder BC7.0