Najprostszym sposobem jest porównanie statów jednostki początkowych i po zdobyciu belki.
Wersja do druku
Najprostszym sposobem jest porównanie statów jednostki początkowych i po zdobyciu belki.
Liczba osiagniec na Steam wynosi teraz 91.Wydaje mi sie ze w dniu premiery TW Attila liczba rownala sie 86 a moze sie myle albo za duzo ostatnio rachuje :hmm:.
A po drugie to uwazam ze ogniste pociski (belty) w przypadku kusznikow to juz przegiecie.Jakby to wygladalo w rzeczywistosci?
Pewnie było, ale mam pytanie o poziomy trudności w Attyli, obecnie jako nowicjusz gram na Normalnym. O ile trudniej jest na wyższych poziomach, komp ma więcej kasy i wojska? jest bardziej agresywny, bunty częstsze?
Począwszy od wysokiego komputer jest nastawiony bardziej agresywnie w stosunku do gracza, czyli gracz będzie priorytetowym celem. Zapewne analogicznie do R2 dostajesz też kary do porządku publicznego, a AI bonusy do niego oraz do przychodów i statystyk jednostek w bitwach, gracz z kolei chyba jeszcze karę do morale. Przychody AI też są w jakiś sposób na pewno zwiększone, czy to przez większe podatki, mniejsze kary od porządku publicznego czy korupcji lub obniżone utrzymanie. Konkretnych danych dot. Attyli jeszcze nie widziałem, są tylko do R2 i Shoguna, ale pewnie są podobne do tamtych.
Dzięki.
Ile jest poziomów Imperium ?,
Budzący trwogę 10 armii lądowych
Przerażający 12 armii lądowych
Jest coś wyżej, jak ustalić ile nam brakuje do wyższego poziomu?
Nie wiem czy już widzieliście (i czy było to w Romku II), ale w opcjach Sterowania znajduje się zakładka Zaawansowane. Spisali tam w postaci wskazówek kilka przydatnych skrótów klawiszowych.
Kusza by się gustownie spaliła :P ot co :D
Być może panowie z Segi nie widzieli na oczy kuszy i nie zwrócili uwagi na ten niewielki, nic nie znaczący detal że grot bełtu za bardzo po za obręb całego urządzenia nie wystaje. Ot jak powiedziałem taka drobnostka, nie warta uwagi :P
Ps: ech życie, człeka trochę na forum nie ma i od razu spada z rangi rzymskiego podoficera do rangi chłopa. Pytanie czy wolnego czy też pańszczyźnianego bo to wielka różnica mości panowie :) ale nic trza przeryć forum i poszukać coś o tym nowym systemie rang :P
Zwrociliscie uwage ze na Mapie Kampanii pokonanemu przeciwnikowi teraz ucinaja glowe.Nie zawsze jednak dosc czesto."Blood & gore" wniosl do TW Attila az nadto realizmu.Tak po za tym udalo mi sie zasztyletowac "Bicz bozy" za pierwszym podejsciem majac 75% szans na sukces(nawet jakies osiagniecie sie odblokowalo).Jak widac niespelna 5% graczy odblokowalo ten achievment:
http://steamcommunity.com/stats/325610/achievements
"Attila the Dead"
Kill Attila the Hun by any means at your disposal.
Mi się udało go w bitwie pokonać dwa razy i też padł, ale agenci ogólnie są OP w Atylli. :P