Zmieniłem, zmieniłem już dawno!
Farcncuskich muszkieterów też przerobiłem.( daj jej 2 życia i popraw obronę )
Wersja do druku
Zmieniłem, zmieniłem już dawno!
Farcncuskich muszkieterów też przerobiłem.( daj jej 2 życia i popraw obronę )
Tak właśnie zrobiłem, potrafią ostro przywalić teraz ;)
Tury dość wolno idą, spróbuję wrzucić 4 GB patcha - może pomoże. Ale mimo wszystko tak bardzo długie nie są, da się grać nie tracąc przyjemności, a bitwy są super, ten dym i dzwięki wystrzałów robią na mnie duże wrażenie.
Jeśli masz procka wielordzeniowego, to 4GB patch zdziała cuda(u mnie zdziałał :D ). wynika to z ograniczeń medka( był robiony z myślą o porckach 1 rdzeniowych, wić bardziej liczy się taktowanie niż wielordzeniowość)
Wiem, w wielu modach tury mi szybciej lecą a i liczba żołnierzy może być większa i się nie tnie, ten patch jest świetny :D
Lwie Serce, co byś powiedział na wydanie(oczywiście po spolszczeniu) mini moda który poprawiał by;
-wzmacniał kirasjerów Pappenheima
- osłabiał husarie(z 3 żyć do 2)
- wzmacniał królewskich muszkieterów
itd.
Wiem iż wiele osób nie wie/nie umie tego zrobić, a wydanie takiej mini modyfikacji by im pomogło.
Dobry pomysł, zwłaszcza że w descr unit jest ciężko poznajdywać te jednostki, będzie to ułatwienie dla wielu graczy.
(namęczyłem się sporo żeby znaleźć muszkieterów i pappenheimerów)
wiem o czym mówisz...
Ja bym jeszcze proponował husari zmniejszyc atak, ale zwiekszyc znaczne szarze i jeszcze dodac im wartosc bardzo dlugie wlocznie jezeli jej nie posiadaja, to by ich wzmocnilo w walce z piknierami.
Nie wiem czy warto zmniejszać atak, przecież husarze dobrze się fechtowali ;) Ale co do długich włóczni bardzo dobry pomysł według mnie, bo z pikinierami nie radzi sobie nawet mając 3 punkty życia, to z dwoma już w ogóle szans nie będzie miała.
+ ja bym dodał komunikat na początku gry,jak się rozpoczyna kampanie przez kogo mod został przetłumaczony :D a co tam,dla nas.Ale to już w samym spolszczeniu.