Z którego zapisu gry robiła turę osoba, która jest po mnie w kolejce?
Bo wrzuciłem save a jakieś pół godziny później poprawioną wersję.
Wersja do druku
Z którego zapisu gry robiła turę osoba, która jest po mnie w kolejce?
Bo wrzuciłem save a jakieś pół godziny później poprawioną wersję.
Jestem niemal w 100% pewien że z poprawionej,robiłem turę wieczorem i dopiero wtedy ściągnąłem sejw. Ręki nie dał bym sobie za to uciąć bo to było bardzo dawno temu ale tak mi się właśnie wydaje ;)
Sycylii wzrosły i porażki, i zwycięstwa, ale jest mocno na minusie i jej jedyna flota jest zablokowana przy Majorce. :/ Węgierska flota też musiała coś walczyć, bo ubyło jej trochę. W pobliżu nie widzę żadnej innej floty. Węgry w 24 turze miały 41 wygranych i 27 przegranych, a w 25 mają 43 wygrane i 33 przegrane, co też wiele nie mówi.
Wygląda to tak, że jakaś flota przegrała i z Węgrem, i z Egiptem, a potem się rozwiązała. Ale nigdzie w pobliżu nie widzę żadnej innej floty.
Jakaś trzecia siła? To dziwne, przecież mam wojnę tylko z Węgrami i Bizancjum. I z rebeliantami oczywiście. Mam przeczucie jednak, że to moja teoria jest prawidłowa :D
Nie można sprawdzić mojej liczby zwycięstw i porażek? Na pewno mam jedną więcej w tej turze, bo mój statek niedaleko Krety został dobity.
Jeśli stoi w tym samym miejscu to nie ma szans że został pokonany, szczególnie jeśli nie ma obok wrogiego okrętu
Dokładnie. To jaki werdykt MG? Wypadałoby w końcu zrobić tę turę...
Ja raz miałem "niewielką porażkę" i wrzuciłem to na forum, ale później "niewielkie zwycięstwo" i poprawiłem (podmieniłem save). W tym niewielkim zwycięstwie egipska flota przesunęła się o parę pól, a w niewielkiej porażce to moja przesunęła się o parę pól. Jeśli coś jest nie tak to albo Il Duce zrobił ze złej tury (tej wcześniejszej), albo to ja pomyliłem save przy uploadowaniu go na Zippy Share. Nie wiem czyja to wina, ale jeśli Il Duce się pomylił to nie chciałbym przez to tracić. Możemy się umówić tak, żeby Soplica nie atakował mnie tą flotą ani armią z tej floty, ale może sobie nią odpłynąć poza zasięg moich statków, albo w inne dowolne miejsce (czyli nie zabieramy Soplicy ruchu, ale niech w tej turze nie wykorzystuje tych jednostek do walki). Pasuje?
Skąd mamy wiedzieć, że faktycznie tak jest? Jesteś w stanie to udowodnić? To po pierwsze. Po drugie, nawet jeśli, to tura została wstawiona taka, a nie inna, i to ona tworzy rzeczywistość, w której działam. Jeżeli teraz by tak zrobić, to na pewno znajdzie się wiele przypadków, w których gracz wstawiający nie tą turę mógłby żądać, żeby np. go nie atakować, albo coś w tym stylu. Jest to dla mnie nadużycie.
Czyli zaszła pomyłka. W takim razie Solica może zrobić tak, jak jemu się wydaje za słuszne. Il Duce miał prawo zrobić z pierwszej wstawionej turki, nawet jeśli potem była wstawiona inna. Teraz szybko róbcie te tury, bo kolejka już za długo stoi.
Niee, z tego wynika, że to Xardas się pomylił przy wstawianiu. Jestem tylko ciekaw, czy jest w stanie wykazać, że jest rzeczywiście tak, jak mówi.