Re: Ogólne pytania dotyczące Empire:TW
No tak, ale jak chce wybudować jakąś świątynie do nawracania w jakimś miasteczku to gdy wybieram to nie ma takiej opcji, jest tylko do wybudowania szkoła, karczma, lub warsztaty kowala albo tkacza. :( można to w jakimś pliku zmienić albo jest jakiś mod wprowadzający świątynie dla Sikhów?
Cytat:
Zamieszczone przez Rue
Religia Pendżabu to Sikhizm więc tak.
Niestety nie. W samej grze są przewidziani kapłani i odpowiednie świątynie tylko dla religii katolickiej, protestanckiej, prawosławnej, muzułmańskiej i hinduistycznej. To już Indianie mają lepiej od Pendżabu, bo mogą nawracać na szamanizm innymi budynkami. Mod odblokowujący możliwość grania wszystkimi nacjami nic w tym względzie nie zmienia.
A czy można jakoś w plikach pogrzebać i ustawić sobie świątynie Sikhów itd.? ;)
Nie, gdyż twórcy w ogóle nie przewidzieli takiego budynku (ani tego typu agentów). Wątpię by ktoś potrafił tworzyć w ETW nowe budynki całkowicie od zera. Chcąc grać teoretycznie niegrywalnymi nacjami trzeba być przygotowanym na to że nie wszystko da się zrobić tak jak oryginalnie grywalnymi nacjami.
Aha no trudno ;) . Dzięki wszystkim za udzieloną mi pomoc :D
Re: Kilka pytań od nowego
Odpowiem na dwa pytania ;)
2. RON jest odblokowany od początku.
4. Atakuj Krym, masz tam port handlowy przez który możesz nawiązać umowy handlowe co przyniesie Ci korzyść w postaci pieniędzy ;)
1. zależy jakiego neta masz, mi z płyty nie instalowało i pobierałem z neta 16 gb ( 2-3 godziny pobierania u kolegi :D )
2. j.w.
3. nie wiem, nie grałem w demo
4. masz odpowiedni wątek o grze RON-em i tam wszystko ładnie wytłumaczone http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=15&t=8362
Cytat:
Zamieszczone przez Przemysł II
1. zależy jakiego neta masz, mi z płyty nie instalowało i pobierałem z neta 16 gb ( 2-3 godziny pobierania u kolegi :D )
2. j.w.
3. nie wiem, nie grałem w demo
4. masz odpowiedni wątek o grze RON-em i tam wszystko ładnie wytłumaczone
http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=15&t=8362
Dostępność RON'u zależy od przepustowości internetu?Szalejesz...
Już wiem!Jak nie ściągniesz gry to nim nie pograsz.... :P
oj tam :D miałem na myśli post wyżej :D człowiek zmęczony tą majówką :P
Cytat:
Zamieszczone przez Przemysł II
oj tam :D miałem na myśli post wyżej :D człowiek zmęczony tą majówką :P
Ja w tym roku dopiero teraz tzn. jutro wyjeżdżam.Na razie umysł mam wolny - w końcu test Medka II wypalił)tak, wiem + pirackie wersje... mi służą tylko do testów - nawet 30 zł jak mam wydać to wolę z sensem) i niedługo zamawiam Złotą Edycję.
Do autora.
Zalecane wymagania gry w tej grze... to chyba najgorsza rzecz.Pograsz na min. detalach jak masz minimalne.Ja mam tak, że ok - mogę grać na normalnych z dużą wydajnością, ale jak chce zagrać na powiększonych armiach w DMUC'u...to...