Tak, do niego jest...ja swojego no name nie moge rozgryzc :mrgreen:
Wersja do druku
Tak, do niego jest...ja swojego no name nie moge rozgryzc :mrgreen:
a jak to wygląda na klawiatkę
AFAIK to cienko. Bez analoga nie idzie robić trików, gorzej jest z dokładnością podań. Dobrego pada idzie kupić za 5 dyszek. Ja jadę na takim samym od czasów PESa 5'tki, tylko raz musiałem wymienić na nowy egzemplarz bo stary zwyczajnie zajeździłem :).
http://icomp.pl/images/cache/www/duze/joysticki-83.jpg
IMO najwygodniejszy kształt pada jaki wymyśliła natura. Z trwałością już nie tak wesoło, bo pierwszy wytrzymał 4 lata - ale jak na taką cenę to dobry wynik. No i można go podłączyć i do PC, i do PS2 :).
Ja gram na takim sprzęcie i nie narzekam, naprawdę solidny:
http://img651.imageshack.us/img651/7738/16489060.png
Miałem z nim taki problem w poprzednich częściach, że nie był rozpoznawany przez Fifę10 i prawy analog nie działał, musiałem kombinować w ustawieniach pliku devdata. Teraz śmiga pięknie, bawię się flip-flapem ostatnio, najlepiej wygląda wykonywany przez Ronaldinho. ;)
Ja po testowaniu różnych klubów zdecydowałem się na QPR. Nie są za mocni, a udało mi się nimi kupić Neymara :D.
Ja gram Śląskiem... Lechem nie dawałem rady 8-) a tak - zarząd sie nie wscieka ze walcze o utrzymanie :D wygralem z Kolejorzem 3-0 :shock:
Najwyzsza porazka do tej pory ? 0-6 z Arką :twisted: Jaga tez mnie pykneła 1-4
Ja ustatkowałem się na ten sezon na poziomie "zawodowca" - póki co dla mnie akurat. W rozgrzewce przed meczem ze Swansea miałem miłą niespodziankę - wszystkie triki przy żonglerce których nie mogłem zrobić wcześniej Kaką, bez problemu udało mi się ogarnąć Neymarem :). Chociaż dziwi mnie, że Neymar umie więcej od Ryśka.
Nie udało mi się jeszcze z użyciem tych trików strzelić gola, ale pracuję nad tym :).
http://www.ultima.pl/s_pictures/71/83/169/002453-01.jpg
Ja gram na tym padzie. Wszystko działa. Choć robienie tricków przy użyciu RT+(R) jest trochę niezręczne bo do tej pory triki robiło się tylko samym prawym analogiem i to było moim zdaniem prostsze i kilka tricków można było wykonywać nawet w pełnym biegu a teraz tego już nie można zrobić. Ale ogólnie jest ok do Gry się przekonałem choć jest chyba uproszczona w stosunku do tego co było wcześniej jeżeli chodzi o tryb menadżerski. Ale nie można mieć wszystkiego.
Pod jakim względem uproszczona?
Menadżer w poprzednich fifach to było jakieś nieporozumienie. Można było stworzyć niepokonany team w ciągu maksymalnie trzech sezonów i tak naprawdę tylko dawać symulacje. Jedynym wyzwaniem jest właśnie wzięcie czwartoligowego zespołu z Anglii i próba dostania się na szczyt. w FIFA10 udało mi się zdobyć mistrzostwo Anglii, natomiast nigdy nie wygrałem LM. Najprostszym sposobem jest kupno zawodników z ligi brazylijskiej, ponieważ mają wielki potencjał na kolejne sezony, natomiast ich wynagrodzenie jest nie większe niż 10 tysięcy. Tak było w 10, nie wiem jak w 11, będę musiał rozpocząć w końcu menadżera :P Jakoś gra online za bardzo mnie ciągnie.
Jeżeli chodzi o tricki to masz rację, to przyciskanie dodatkowego buttona powoduje, że tricki wykonuje się wolniej i czasem można się pomylić. Może da się to jakoś obejść, poszukam rozwiązań na necie. ;)