Re: MEDIEVAL TOTAL WAR - Problemy techniczne
Cytat:
Zamieszczone przez Goblin_Wizard
Spróbuj uruchomić debug mode. We właściwościach skrótu dopisz do ścieżki "D" np.: "C:\MTW\Medieval_TW.EXE" D
Powoduje to też uruchomienie gry w oknie co czasami pomaga przy problemach z grafiką.
Nie pomogło, niemam żadnych problemów z grafiką, wszystko jest ok, tylko jak już pisałem z jakiegoś powodu FPS w kampani ( na mapie świata/europy ) gdzie budujemy, przesuwamy pionki ) Strasznie muli, mam tam około 1-5 FPS to tragedia jakaś, ale zauważyłem że jak zasłoni sie minimape, np: opcjami budowania to wtedy wszystko jest ok i fps jest normalny, ale ogółem takei coś jest nie grywalne...
Ale chyba nikt takiego problemu niema/niemiał widzę.
Mapa strategiczna generalnie muli nawet na najmocniejszych konfiguracjach tylko, że te 20-25 fps daje się wytrzymać. U Ciebie po prostu muli "nieco" bardziej niż zwykle.
A jaką masz kartę graficzna i jaki system?
...
.... HA! wreszcie sobie przypomniałem - skoro ukrycie minimapy pod opcjami budowania pomaga to może pomoże Ci ukrycie jej na stałe skrótem ctrl + H ? Daj znać czy pomogło.
Napisałem to w 1 poscie...
Ale ok napisze 2 raz, Win7 4gb ramu, 8800 gt dualcore 2ghz, na starym xpku z 6600gt faktycznie miałem okolo 25-30 fps i dało się normalnie grać, ale teraz nie :P
EDIT: Spróbowałem tego sposobu z Crtl+H ale to nie działa, tzn nic się nie dzieje gdy to robie.
Cytat:
Zamieszczone przez nod18
Napisałem to w 1 poscie...
Ale ok napisze 2 raz, Win7 4gb ramu, 8800 gt dualcore 2ghz, na starym xpku z 6600gt faktycznie miałem okolo 25-30 fps i dało się normalnie grać, ale teraz nie :P
Przepraszam, coś mnie zaćmiło. Sam to przecież czytałem.
Cytat:
Zamieszczone przez nod18
EDIT: Spróbowałem tego sposobu z Crtl+H ale to nie działa, tzn nic się nie dzieje gdy to robie.
Tu też moja wina niestety. Za bardzo się pospieszyłem. Żeby ten skrót działał trzeba uruchomić grę z dodatkową komendą "-ian". Czyli robimy tak samo jak wcześniej z D tylko teraz do ścieżki w skrócie dopisujemy -ian np.: "C:\MTW\Medieval_TW.EXE" -ian. Daje to też dostęp do innych skrótów klawiaturowych więc radzę uważać co się wciska. ctrl +H lub ctrl + I powinno teraz włączać/wyłączać część GUI z minimapą.
Witam was Mediaval I nie chce mi działać. Kiedy włączę kampanię to po 2 kliknięciach wyłącza mi się gra nie wiem czemu? Bitwy działają mam komputer 4GB RAM procek Dual-core 2 rdzenie kartę Ati mobility radeon HD 4500 Series Windows 7 64 bitowy... Wie ktoś o co chodzi?
Cytat:
Zamieszczone przez polakma
Witam was Mediaval I nie chce mi działać. Kiedy włączę kampanię to po 2 kliknięciach wyłącza mi się gra nie wiem czemu? Bitwy działają mam komputer 4GB RAM procek Dual-core 2 rdzenie kartę Ati mobility radeon HD 4500 Series Windows 7 64 bitowy... Wie ktoś o co chodzi?
Słuchaj, ja wiem że są święta, ale czy wyszukiwarka padła na forum?, ciężko jest zerknąć w temacie co ma kilka stron? Stronę bliżej? Jak nie pomoże to się pokombinuje ;) Zainstaluj to co ci radzą, jak są problemy z grafa to i z wywaleniem do pulpitu, tak jak przy innych grach...
viewtopic.php?p=247993#p247993
Witam
Mam medka gold edition i nie moge ustawić rozdzieczości większej niż 640x480 i 800x600 oraz mam migający ekran. Proszę o pomoc. Karta Nvidia gt 540M 2gb.
Co do rozdzielczości masz dwie opcje:
1. Odpalasz msconfig, wchodzisz w Rozruch, Opcje zaawansowane, zaznaczasz "Maksymalna pamięć" i wpisujesz 2048. Restartujesz system i teraz medek pokaże ci wszystkie dostępne rozdzielczości (oczywiście w formacie 4:3 bo innych nie obsługuje).
2. Ściągasz ten plik i wrzucasz do katalogu z grą, tam gdzie masz Medieval_TW.exe. Niestety, tu też tylko format 4:3.
Co do migotania to nie wiem. Może się poprawi jak włączysz wyższe rozdzielczości.
Witam,
mam jak część osób powyżej problem z uruchomieniem MTW (oryginalna gra) na nowym laptopie. Gra nie włącza się nawet do ekranu startowego (tzn. uruchamia się, mijają "reklamy" i wyskakuje błąd "program Medieval TW przestał działać). Ustawienia trybu zgodności nie pomogły. Wgranie fixa nie pomogło. Pamiętam, że na starym laptopie z windowsem 7 jakoś udało mi się uruchomić grę. Obecnie mam laptopa z windosem 8, procesor Inter Core i5 2,50 GHz, karta graficzna NVIDIA GeForce GT 650M, 4 giga ramu.
Druga sprawa chciałem odinstalować grę ale przy próbie odinstalowania występuje błąd "Wystąpił problem przy uruchamiania pliku C:\Program Nie można odnaleźć określonego modułu". Ma ktoś jakieś pomysły jak zaradzić obu problemom ?
Pozdrawiam