Re: MEDIEVAL II TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
Zamieszczone przez Dunkel
tak, jak już wspomniałem, fajniej by było rozgrywać bitwy, wojny z udziałem 2 albo 3 sojuszy, powiedzmy jak w EU, gdzie jak jednemu państwu wypowiadasz wojnę to bijesz się ze wszystkimi sojusznikami, ale i Twoi sojusznicy bija się i robi się wtedy taki fajny sajgon, to by byłby Total War, a nie że na vh/vh Dania mi wysyła armijki zlożone z oddziałów bez żadnego łucznika, także moi strzelcy robią z nimi przetrzebienie na dystans. To jest nudne, a nie TOTAL WAR!
Jak chcesz mieć sajgon to w descr_strat.txt pododawaj frakcjom jednostek, które będą miały na starcie. np. jak chcesz grać HRE to dodaj Danii, Polsce, Francji i innym masę jednostek i ich wszystkich na raz zaatakuj :>
Nie gwarantuję, że AI będzie umiało z tej przewagi skorzystać... :roll:
nie, ja chcę bardziej mieć wojnę Polski, Francji, Danii, Mediolanu przeciwko Niemcom, Anglii, Hiszpanii i Wenecji...
Cytat:
nie, ja chcę bardziej mieć wojnę Polski, Francji, Danii, Mediolanu przeciwko Niemcom, Anglii, Hiszpanii i Wenecji...
To też da się zrobić. Na samym dole tego pliku masz relacje pomiędzy frakcjami.
1.0 - frakcje bardzo się lubią.
-1.0 - frakcje się nienawidzą.
Oczywiście to też nie daje gwarancji, że frakcje się zachowają tak, jakbyś chciał ;)
spróbuję...napiszę czy się udało...
Chodzi Ci o rozgrywanie wspólnie bitew z sojusznikami czy po prostu walka Twoich sojuszników z Twoimi wrogami i na odwrót ? ;)
w jedynce było wszystko, w dwójce doświadczyłem tylko wspólnej wojny...
No tak, a co więcej sojusznicy prowadzą wojnę ale tak, żeby zdobyć więcej niż 2 prowincje to się rzadko zdarza :roll: U mnie ogólnie zazwyczaj nie zdobywają, żadnej prowincji albo podczas oblegania się wycofują ...
No mi też się podoba taki motyw: tworzą się dwie koalicję
Francja,Dania,Polska,Węgry,Wenecja, Portugalia
Anglia, Hiszpania, HRE, Mediolan, Sycylia
I wszyscy biernie uczestniczą w walkach, nie siedzą sobie w zamkach czy przy granicy tylko cały czas gdzieś tam sobie walczą ;)
Poustawiam sobie te relacje na 1.0 pomiędzy sobą i -1.0 przeciw ;P
to chyba aktywnie, a nie biernie...
ja tak dałem, ale to trzeba dopisać chyba wszystkie państwa, by mieć poustawiane relacje i łatwiej doprowadzić do sojuszy,etc. Tylko co z tego skoro wspólnej bitwy jeszcze nie miałem(no dobra, po 10turach), a jak na razie to tylko pożarła się Francja z Hiszpanami...
a może jest jakiś mod?:)
a może należy od razu wpisać też, że wojnę ze sobą prowadzą następujące państwa i sojusze też wpisać w ten descr_strat?
Cytat:
a może należy od razu wpisać też, że wojnę ze sobą prowadzą następujące państwa i sojusze też wpisać w ten descr_strat?
Proszę bardzo, ale nacje często bardzo szybko podpisują pokój pomimo, że się nienawidzą... :roll: