Komp ma zawsze lepiej, bo inaczej roznosiliby go gracze w proch i pył. Po prostu gracz z tego co wiem może je rekrutować tylko i wyłącznie w Rzymie.
Co do posiłków to chyba, ale pewności nie mam, nie dochodzą gdy złapiesz gości w zasadzkę.
Wersja do druku
Komp ma zawsze lepiej, bo inaczej roznosiliby go gracze w proch i pył. Po prostu gracz z tego co wiem może je rekrutować tylko i wyłącznie w Rzymie.
Co do posiłków to chyba, ale pewności nie mam, nie dochodzą gdy złapiesz gości w zasadzkę.
Zapewne pierwsze kohorty mają taką samą cechę co spartanie, tj można ich rekrutować tylko w jednym miejscu. (choć nie wiem czemu, ja mogę rekrutować spartan także w Syrakuzach O_o)
ja tak samo: mogę rekrutować Spartan w Sparcie i Syrakuzach :p dziwne troche to...
jacyś emigranci pewnieXD
Według mnie, jest to jakiś błąd, bo twórcy gry nie byliby na tyle głupi, żeby spartanie byli w Syrakuzach
Mam takie dwa pytania:
1) Dlaczego w żadnym mieście nie mogę rekrutować pierwszej kohorty legionu? Mam już dostępną kohortę miejską i to w kilku miastach a pierwszej niestety nigdzie. Kiedyś jak zająłem któreś miasto rodu Brutusa to była właśnie pierwsza kohorta oraz taka dodatkowa jednostka morska. Nie pamiętam nazwy ale nigdzie wcześniej jej nie widziałem i to pomimo maksymalnego poziomu rozwoju portów.
2) Czy można zmienić generałowi jednostkę która go osłania? Chodzi o to, że ta początkowa kawaleria generałów jest cienka i chciałbym ją zmienić np. na kawalerię pretoriańską albo cataphracts.
Na 1) powiem tak:
1 kohortę legionu można rekrutować (chyba) tylko w Rzymie
2) spróbuj coś znleźć w plikach
Dokładnie. 1 kohortę rekrutuje się w Rzymie, i bodajże możesz dostać ich w nagrodę od senatu, ale nie jestem tego pewien ;)
A co do tego drugiego, to w pliku expord_descr_unit masz jednostki. Oddział, który towarzyszy generałowi ma w atrybutach "general_unit". ;) Ale radze najpierw zrobić kopię zapasową pliku :)
To gwardia generalska to mogą być słoniki!
Witam mam maly:P problem gram po raz pierwszy w ta gre podbilem kawal swiata wlasciwie nie zostaly zadne egzotyczne nacje tylko sami rzymianie i tu jest problemmam jakas mega armie zjadajaca tysiace nie mam co podbijac jestem super popularny u ludzi ale.... senat ciagle chce zebym zabijal swojego przywodce co z tym fantem zdobic jak wygrac ta gre ? zatakowac swoich? Jak podniesc popularnosc w senacie??