Nowy tak, ale starzy - nie. A ja chciałbym przemalować wszystkich starych za jednym zamachem.
Wersja do druku
Nowy tak, ale starzy - nie. A ja chciałbym przemalować wszystkich starych za jednym zamachem.
Czy ktoś może mi podać orientacyjna datę premiery Shoguna 2 . Z góry dzięki
A gdzieś ty się uchował? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez pablo26
Data wydania TW:Shogun 2 to 15,03,2011r. :D
Gram już kilkadziesiąt godzin i ani razu nie użyłem osłon czy palisady bambusowej, a jak chciałem we własnej bitwie to też nie idzie. A więc jak ? Próbowałem jako obrońca i agresor ale nic to nie dało.
Podbiłem Higo i tam mają budynek w którym można rekrutować wielką gwardię (wymaga on "konwenanse" których nie mam, może to być przyczyną?). Tak jak ma się stajnie i potrzeba jeszcze dojo łuczników by robić konnych łuczników, to oni i tak są widoczni w werbunku, tylko nie można ich zwerbować, a wielkiej gwardii wcale tam nie ma. Mimo dojścia encyklopedii, to chyba najmniej przejrzysta i intuicyjna część z TW :P.
Wielka gwardia moze byc rekrutowana dopiero kiedy zostaniesz Shogunem.Tzn po zajeciu okreslonej liczby prowincjii i zajeciu Kioto.Musisz tez pamietac zeby zostac shogunem ti musisz utrzymac Kioto przez rok-wtedy pojawia sie komunikat ze zostales shgounem i mozesz(jezeli masz wystarczajaco rozbudowane stajnie) werbowac wielka gwardie oraz kret flagowy Nihon Maru.
Bo zeby miec mozliwosc uzywania oslony lub palisady Twoja armia musi stac przynajmniej jedna ture i nigdzie nie ruszac.Dopiero jak taka armia bedzie atakowana,mozesz jedynie jako obronca stawiac oslony i/lub palisady.Cytat:
Zamieszczone przez Sensei056
Też tak właśnie myślałem. Dzięki za pomoc.Cytat:
Bo zeby miec mozliwosc uzywania oslony lub palisady Twoja armia musi stac przynajmniej jedna ture i nigdzie nie ruszac.Dopiero jak taka armia bedzie atakowana,mozesz jedynie jako obronca stawiac oslony i/lub palisady.
jest jakis mod co dodaje jednostki nie mowie o AUM ... Chodzi mi o taki zeby bylo widac roznice w wygladzie
jest jakis mod zmieniajacy wyglad zdjec generelaow i reszty ??? prosze o pomoc