Re: Pytania początkujących moderów
Szkoda ze Trasch miał awarie nie tylko ze wzgledu na ta kwestie. Ja pobrałem tego moda ale narazie odpoczywam od medievala II. Co do husarzy ciezko w Twoim pytaniu zaczepiec sie o cos konkretnie... albo ja nie ogarniam pytania. Jakbyś jasniej napisał co chcesz zrobić to moze ktoś by wiedział.
Znaczy się chodzi o to że w tym modzie są modele i tekstury winget hussars(tych skrzydlatych husarzy) jestem początkującym moderem ale modowałem tylko na mount i blade a z medievalem nie miałem styczności co zrobić żebym miał w grze skrzydlatych husarzy?
Za lamerskie, jeszcze jaki znany moder by podłapał - usunałem. Dobra, narazie wystarczy, reszte tutejsi moderzy znają bo łatwe wiec nic po tym ze usune.
Właśnie tak zrobiłem tylko nie w modzie(bo jak klikam na plik bat to włącza się gra)tylko w głównym folderze data w medku i nic..
Pisałem Ci jak na czystą gre przeniesc to z osobno gdzies wypakowanego moda... Co z tym batem nie wiem bo nie mam teraz medievala na kompie nawet. Musi byc gra rozpakowana unpackerem. Mod trascha do obejrzenia przede mną lezy i czeka na swoją kolej. Najlepsze zostawiłem sobie na koniec ;) Tak czy owak jak są tam modele to dla mnie juz wszystko jest i wszystko jedno czy mi to odpali czy nie bo i tak sobie ozywie tak czy inaczej zeby obejrzec. "Ozywic" mozna najprosciej chociazby tak jak to tu podałem. Trasch nie twierdził ze oddaje nam do rak gotowy mod. Niemniej mysle ze powinno odpalić. Poczytaj temat o tym modzie dokładnie. Sprawdź co tam piszą o wersjach itd.
A mógłbyś podać\opisać inne sposoby na zamiane wojska podać jakiś link i pomocne programy do tego??
Ale tylko czasem i w miare mozliwosci ;) Opisac sposobów na Medieval II obecnie nie bo jak wspomniałem nawet nie mam go obecnie zainstalowanego
"Szukajcie a znajdziecie"
(Jezus Chrystus)
A scislej łatwiej Tobie to poszukac niz mi pisac o tym o czym długo by pisac.
Jesli zrobiłes i nic to jest to bardzo prawdopodobne. Faktycznie moze trzebaby ze switch'a. Widac poszło Ci to z gry, racja - jakos sie to omijało w medku a najlepiej to sciagnac sobie jakąs jednostke dodaną albo zmienioną i wówczas działac w tym folderze. Ja sciagnąłem sobie "byzantyne heavy speerman" potem ją wywaliłem czy zrobiłem z tego armate, nie pamietam a nastepnie rozrosło sie to u mnie na moda XVII-sto wiecznego który w kampanii ze dwa razy wydupił mnie do windy ale to naprawiłem i potem juz nigdy. Zresztą teraz juz wiem co moze powodowac KTD i wiem jak tego unikac. Trzeba na biezaco pilnowac. Przy zmienianiu jak cos źle po prostu Ci nie odpali. Moda XVII - stowiecznego jeszcze nie skonczyłem, przerwałem narazie na etapie zdatnosci do grania ale nie zapowiadłałem nigdzie wiec jak zechce moge go sobie nawet wydupic z dysku. Zreszta robiac rzecz sobie nie pitoliłem sie z braniem skad popadnie a jakbym upubliczniał to ktos mógłby sie poczuc dotkniety tym. Nie wazne. Sciągnij sobie jakas jednostke i jak Ci ją doda to znaczy ze doda potem kazda ktora tam tak zrobisz. Nie do konca XVII- stowiecznego, konczacego sie w XVII w powiedzmy. W kazdym razie to majstersztyk i moze i bym pokazał ale obraziłem sie na administracje :lol: Gdzie indziej moze.
BIG BANG
" "Adios" rzucił Zorro zarzucajac peleryną"
(Ja sam osobiście)
"Nie płacznie za mną dziewczeta"
(Pozdrowienie dla ekkipy)
:lol:
Postanowiłem trochę się pobawić plikiem descr_projectile.
Zastanawia mnie nast. rzecz:
Cytat:
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
; Projectile Delays
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
delay standard -180.0
delay flaming 15.0
delay gunpowder -50.0
delay arrow3 -150.0
delay arrow2 -210.0
delay pesarrow -150.0
delay arrowhorse 420.0
delay arrow3horse 350.0
delay crossbow_bolt2 540.0
delay crossbow_bolt 140.0
delay steel_crossbow_bolt 180.0
delay hand_gun_bullet -150.0
delay arquebus_bullet -150.0
delay musket_bullet -150.0
delay elephant_cannon_shot 1800.0
jak mam to rozumieć? Dlaczego standardowe opóźnienie jest na minus? mam rozumieć, że jeśli zrobię je jeszcze bardziej na minus to jednostki będą strzelać szybciej?
Mam dwa pytania jak zrobić by ameryka była dostępna od początku gry i można było by do niej dopłynąć kogą?I jak zrobić by broń palna i armaty były dostępne również dostępne na samym starcie?
Czas na moje pytanie. Muszę zmniejszyć co najmniej dwukrotnie zasięg ruchu jednostek w modzie: Wojny Bałtyckie. Do tego już sam nie dojdę, więc proszę o pomoc.