Super :D
Wersja do druku
Super :D
mam 94 ture i dalej mam jednostki z czasow republiki wtf :/
Vorenus skup się na czytaniu. 133 tura to reforma dla Rzymian.
;riforma Ellenistica
monitor_event FactionTurnStart FactionIsLocal TO DLA GREKOPODOBNYCH!!!
and I_TurnNumber = 90
set_event_counter re 1
historic_event re
terminate_monitor
end_monitor
;riforma Mariana
monitor_event FactionTurnStart FactionIsLocal
and I_TurnNumber = 133
set_event_counter rr1 1
historic_event rr1
terminate_monitor
end_monitor
;riforma Augustea
monitor_event FactionTurnStart FactionIsLocal
and I_TurnNumber = 210
set_event_counter rr2 1
historic_event rr2
terminate_monitor
end_monitor
Zaraz, w custom battle masz do wyboru reformę hellenistyczną, mariańską i augustowską, grekopodobni na początku nie mają reformy, więc co ona zmienia?
Edit: Jak na silniku medka wyszła im falanga macedońska i grecka? Pytam, bo przymierzam się do jakiegoś hellenistycznego państwa, i nie wiem, jak to będzie z falangą.
Ja w moda nie grałem, jedynie na youtubie oglądałem jak kolo gra Grecją. Po filmach z bitew wydaje mi się, że całkiem nieźle się falanga sprawuje. Kolo się surrealbeliefs nazywa i po angielsku nawija jakby ktoś chciał sprawdzić.
Od dawna subskrybuje gościa, nagrywa świetne gameplaye, głównie z modów do total warów.
Niezbyt rozumiem, kto kogo i czemu? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
A poważnie, nie trzeba filmów oglądać, wystarczy zagrać i jak zawsze wolę sam stwierdzić jaką pracę wykonali twórcy modyfikacji...Gram Macedonią gwoli ścisłości.
pozdrawiam :D
Ja Grekami i "łamie" nimi Rzymian gdyby falanga dobrze się nie zachowywała to nawet Macedonii bym nie podbił ;) .
Ja właśnie gram Baktrią, i łamię Indie, spodziewałem się czegoś więcej, a tutaj "dzikusy" jak Aztekowie z podstawki, może gdyby mieli nieco więcej słoni :lol:
Partowie sprawiają nieco więcej problemów...
Doszedł już ktoś do tych "greckich" reform? Komu i co one zmieniają?
Czuję, że gra Indiami może być trudna, niby na początku mają całe Indie, ale wygląda na to, że z powodu populacji miast ciągle mają bunty, gdy podbijałem Indie, jakieś 50-60% było rebelianckie.
Ja gram Rzymem i po reformie w 133 turze nie mam nic poza milicją, bardzo ciekawie......!!!!