Cytat:
Mój nick pochodzi z Medievala 2 z kampanii Francją, gdy to zaadoptowałem do rodziny królewskiej kapitana Marca, stacjonującego w Palestynie na wojnie z Turkami. W mieście Reims właśnie spadała populacja, więc posłałem młodego arystokratę do Francji, jakoże miał cechy podwyższające populację. Niedługo po przyjeździe ożenił się z Juliet d'Angers i spłodził córkę Honnore. Cztery lata później duńczycy ruszyli na Antwerpię wysyłając 4 jednostki langskipów, z pełną armią na pokładzie. Wyruszył do niepilnowanej Antwerpii ze 270 ludźmi do obrony miasta. Na wybrzeżach Francji doszło do bitwy z Duńczykami, w której udział brał Marc i Henry of York z Anglii, sojusznik, który pojawił się w niewiadomych celach. Bitwa została minimalnie wygrana przez Francuzów i Anglików, którzy ponieśli ogromne straty. Duńczycy zaczęli uciekać w morze statkami. Marc wynają najemną kogę i ruszył by dobić przeciwnika, jednakże został on pokonany w bitwie morskiej i był zmuszony wycofać się aż do wybrzeży Kornwalii, gdzie jego statek został doszczętnie zniszczony przez piratów.
Urzekła mnie twoja historia.