Re: Polish Regiments Unit Pack
Cześć. Testuję mod z innymi modami i mam jeden problem. Jak zrobić uniwersalny plik z nazwami jednostek. Ten który jest dołaczony do moda działa niestety tylko z DME?
Imperial destroyer sprawia na mnie bardzo dobre wrazenie. Po pobieznym tylko zapoznaniu sie z nim widze ze zawiera w sobie chba prawie wszystkie najwazniejsze wydane do tej pory unitpacki i modyfikacje. W sumie ja dodalem tylko carricante.
Mysle ze warto sciagnac te kilka gb w jednym modzie niz osobno.
Z jednostkami z polish regiments w zasadzie na to co sprawdzalem dobrze wspolpracuje i nie trzeba dawac znqczacych poprawek. W zasazie zmodyfikowalem tylko startpos i localisation z tego moda i mozna grac.
W sumie chyba odinstqluje DME i przejde na ta modyfikacje.
Panowie, nie wiem kto namieszał, ale miałem rebelię w Prusach i rebelianci mieli genka na słoniach :)
Czyżby import hinduskiej myśli wojskowej? Czy za wolność naszą i waszą? (Maratowie przestali istnieć) :)
Przeglądam reformy, bo będzie trzeba zgrać je z parametrami jednostek i będę musiał zrobić pewne korekty
Nie za dużo morale na ostatnią reformę? Tak naprawdę, to późny start RON powinien być protektoratem Rosji.
Jeszcze się wczytuję, jak ogarnę całość, może się okazać, ze jest ok.
Hej. Szczerze Marcinie nie wiem skad ten import zaawansowanej mysli technicznej ale na pewno nie jest on naszym dzielem. To predzej wina DME i jego zdolnosci do teleportacji roznych rzeczy.
Ja na razie rezygnuje z DME i przechodze na ID. Craschow mniej, grafika lepsza. Pare rzeczy sam sobie poprawilem i smiga. Z mojej strony DME nie bede juz wspierac.
Cytat:
Ja na razie rezygnuje z DME i przechodze na ID. Craschow mniej, grafika lepsza. Pare rzeczy sam sobie poprawilem i smiga. Z mojej strony DME nie bede juz wspierac.
E to widzę że nie jestem jedyny który rezygnuje z DM.
Ja teraz gram w starsze już Empire of Destiny. To samo co w DM a nawet więcej bo wszystkie jednostki z DarthModa i Causa Belli, crashów prawie nie ma jak do tej pory dwa na tydzień, no i nie zawiesza się przy ładowaniu tur. Można dodawać swoje mody co też zrobiłem ze swoim i dodałem jeszcze Spain Moda od Poma.
Modyfikacja godna polecenia moim zdaniem 8-)
@ Ivcas
Zauważyłem, że w tej ostatniej twojej wersji polskie jednostki i saskie mają takie dziwne brudno - czerwone twarze, pozostałe wojska nie mają, więc dotyczy to tylko nowych wojsk.
Można to zmienić?
Jeszcze dodam, że po twoich nowych zmianach gra Polską, to hardkor, muszę się przyjrzeć, czy nie przeprosić się z cenami :) W zasadzie od początku mamy wojnę o sukcesję Polski (oprócz Rosji, to wszyscy sąsiedzi + Angole chcą się dorwać do Rzeczpospolitej), gram na h/h i próbuję przetrwać, obawiam się, że Ai grając RON-em padnie za szybko.
Hej wiesz co ja tego nie zauwazylem (jesli chodzi o twarze). Rzeczywiscie co do rozgrywki ja zaczalem troche kombinowac ze startpos zeby poczatek kampanii przebiegal troche bardziej historycznie. Poprawilem stosunki miedzy prusami dania saksonia rosja przeciw szwecji. I na razie przynajmniej mam spokoj od Prus. Niestety ciagle startuje do mnje lub do saksoni austria i chyba bede musial poprawoc troszke relacje jej i saksoni. W grze wydaje mi sie sa one troche za bardzo pogorszone.
Muszę powiedzieć, że jestem przygnieciony ilością twoich jednostek. Nie wiem jak wybrać do wersji light, chyba będę rzucał monetą ;)
Wczoraj znowu Empire mnie zagiął, bitwa w śniegu i dwie armie stojące naprzeciwko siebie, poza zasięgiem artylerii. I teraz oddziały, piechoty liniowej, które niczym się nie różnią i stoją na mniej więcej tym samym terenie i jeden fresh, drugi tired i tak prawie na zmianę co drugi, wtf?
Prócz tego dwa oddziały ukryte za murkiem i jeden fresh, drugi very tired :o . To znaczy, że jedni kucali a drudzy siedzieli?
Realnie, to w takiej odległości od przeciwnika, raczej się odpoczywa i oszczędza siły (były lunety, aby nie dać się zaskoczyć).
Biorąc pod uwagę to, że w Empire DM zmęczenie bardzo wpływa na parametry bitewne jednostki, to mamy duży problem.
Czy ktoś się orientuje, od czego zależy zmęczenie stojącej jednostki?
Cytat:
Czy ktoś się orientuje, od czego zależy zmęczenie stojącej jednostki?
Ostrzał?
Wojska stały na skrajnych pozycjach poza zasięgiem nawet artylerii, nie przemieszczały się, nie chowały (poza tymi za murem) była stojąca linia piechoty z różnym zmęczeniem.
Dlatego mnie to zaszokowało :o
Moze za dlugo stali na bacznosc. A moze dzien wczesniejza kare biegali orbitki dookola kompanii albo grali za kare w szachy, pojechali na wycieczke w gory;-) heehehe. Albo praca poza kolejnoscia;-)