Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
No ginęli i od jednego pchnięcia miecza, ale cios najpierw musiał dojść do celu, przebić się przez rząd pik, tarcz i znaleźć lukę bo nago przecież nie walczyli... ( no może germanie ;) )
Nie uciekali też z powodu straty kilku osób w formacji. To co wypuściło CA to kpina z tych starożytnych wojowników.
Cytat:
Zamieszczone przez Vrael
Ałć...
http://www.youtube.com/watch?v=SGFcUWzzO-8
Swoją drogą u mnie też się zdarza, że AI biegnie na moje jednostki i zawraca. Prócz tego na poziomie trudnym po 50 turze Pontem leje wszystkich, a Selucydzi którzy mieli dwa razu tyle prowincji co ja wystawiali przeciwko mnie armie złożone z motłochu. Wojna skończyła się po 3 turach... Smuta straszna... :(
No wlasnie w filmiku gracz kategorycznie wypowiada sie o tych flagach. Tak przy okazji jak gram kampe Mp to mamy zasade,ze dopiero jak sie wszystkich obroncow wybije, to mozna ewentualnie flage zajac. Jak zwykle zasady z zycia ulepszaja rozgrywke. Bo przeciez atakujacy nigdy nie zdobywal twierdzy dopoki obroncy stawiali opor. Obronca dzikei temu moze elastyczniej bronic zamku.
A i nikt nie wspomnial o bitwach morskich. Owszem jest taranowie i to wsio. Ludziki przechodza przez burte jak Patrick Swyaze w "Duchu"podczas abordazu a najgorsze,ze nie mozna polamac wiosel wroga.Poza tym skoro armia sama buduje sobie flote transportowa, to nie potrzeba budowac normalnej floty. Moze pozniejsze okrety bojowe sa potezne ale te poczatkowe nie daja rady z transportowcami:)
Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
No ginęli i od jednego pchnięcia miecza, ale cios najpierw musiał dojść do celu, przebić się przez rząd pik, tarcz i znaleźć lukę bo nago przecież nie walczyli... ( no może germanie ;) )
Nie uciekali też z powodu straty kilku osób w formacji. To co wypuściło CA to kpina z tych starożytnych wojowników.
Jakieś lepsze jednostki nie mają więcej morale? Jakiś motłoch powinien od razu uciekać nawet jak zobaczy ledwo co przeciwnika :P. Aleksander Wielki pokonał armię Dariusza dzięki ich spanikowaniu z powodu ucieczki dowódcy (mimo, że liczebnie ich było znacznie więcej, więc można powiedzieć, że uciekli przy stracie kilku żołnierzy w formacjach :P) z tego co wiem tutaj też są te czynniki jak śmierć dowódcy, ataki z boków/od tyłu itd. To nawet jednostki z dużymi morale, uciekają w takich wypadkach xD.
Cytat:
Jeżeli atakujący traci np. 15 ludzi i zabija jednego przeciwnika to raczej normalne jest że daje sobie spokój :)
Nie wiem czy to przez ten patch, bo równolegle z nim zainstalowałem nowe sterowniki, ale fpsy mi skoczyły o jakieś 10-20. W krytycznych momentach takich jak zbliżenie większej zadymy to minimum 40 fps na średnio-wysokich ustawieniach więc nie jest tak źle.
A mi ten patch nic nie dał,kto mógł takiego bubla wydać :(((
mi też nic nie zmienia jedyne co to zaóważyłem że w filmikach przerwywnikowych pojawiły się napisy
Cytat:
Zamieszczone przez tomciopogromcio
Cytat:
Jakieś lepsze jednostki nie mają więcej morale? Jakiś motłoch powinien od razu uciekać nawet jak zobaczy ledwo co przeciwnika :P. Aleksander Wielki pokonał armię Dariusza dzięki ich spanikowaniu z powodu ucieczki dowódcy (mimo, że liczebnie ich było znacznie więcej, więc można powiedzieć, że uciekli przy stracie kilku żołnierzy w formacjach :P) z tego co wiem tutaj też są te czynniki jak śmierć dowódcy, ataki z boków/od tyłu itd. To nawet jednostki z dużymi morale, uciekają w takich wypadkach xD.
Zgadza się - motłoch powinien uciekać szybko, ale na wersji CA nawet dobre jednostki weteranów z 3 złotymi pagonami uciekali zbyt szybko. Testowałem sobie trochę i ten mod od radiousa jest jednak trochę przegięty w drugą stronę.
Będę musiał sam w tym pogrzebać i ustawić coś pomiędzy CA, a Radious.
Cytat:
Zamieszczone przez dom133
A mi ten patch nic nie dał,kto mógł takiego bubla wydać :(((
U mnie gra tnie bardziej niż przed patchem, przynajmniej ta historyczna bitwa o Kartaginę(tnie to mało powiedziane, grać się nie da) :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez tomciopogromcio
Aleksander Wielki pokonał armię Dariusza dzięki ich spanikowaniu z powodu ucieczki dowódcy (mimo, że liczebnie ich było znacznie więcej, więc można powiedzieć, że uciekli przy stracie kilku żołnierzy w formacjach :P).
Taa tylko,ze ten dowodca wycofal sie czy jak kto woli uciekl bo mial powod w postaci rozbitego centrum i swojego lewego skrzydla. A Aleksander wygral dzieki wyzszosci hellenistycznej mysli wojskowej nad perska;). Do tego nalezy zaznaczyc,ze grecka ciezka piechota nie miala sobie rownej w tym czasie i pozniej.
Patch mi sie sciaga. Ciekawe co tam wymyslili;)