Właśnie raczej nie można. Komputer z resztą też to wykorzystuje że mamy dużo kasy i za jakieś stosunki dyplomatyczne żąda po 10-20 tysięcy. : D
Wersja do druku
Właśnie raczej nie można. Komputer z resztą też to wykorzystuje że mamy dużo kasy i za jakieś stosunki dyplomatyczne żąda po 10-20 tysięcy. : D
Z tego, co wiem, to nie chodzi o to, że masz płacić za np. NaP. Chodzi o to, że AI żebrze od gracza hajs, a w zamian chce dać NaP. Można to nawet wywnioskować z kwestii, które mówi przy sugerowaniu traktatu. :P
Trochę wkurzyło mnie to, gdy zacząłem handel z bodajże Rugii i trasa handlowa biegła morzem dookoła Europy. W ten sposób poznałem co najmniej 5-10 państw barbarzyńskich i wszystkie żebrały ode mnie hajs w zamian za NaP/prawa handlowe/sojusz obronny.
Nie no ja wiem, że w większości przypadków żebrzą, ale potem to żebrzą conajmniej dziwne kwoty.
da rade jakos odblokowac wszystkie nacje? gdy np. ukoncze 1 raz kompanie?: p
Nie. Od tego są mody, do których odsyłam.
To dlatego, że mniej chyba nie może. Tak samo jak my chcemy dać komuś kase, to nie można wpisać dowolnej kwoty, a jedynie tym suwakiem się bawimy, który im masz więcej kasy tym większa jest kwota minimalna. Chyba ;]Cytat:
Zamieszczone przez Tom4shCK
Też mi się właśnie tak wydaje. Trochę dziwny system.
Kwota jaką możemy wybrać oferując kasę to 10%,20%,30% itd. naszego obecnego skarbca :/ niestety. System dyplomacji totalnie na odwal jeśli chodzi o finanse. Frakcję za jakieś marne umowy handlowe (+100, czy +200 na turę) żądają kosmicznych kwot - żenadaCytat:
Zamieszczone przez Kriss94
A ja wam powiem, że można ustawiać inne kwoty w dyplomacji ;) Najpierw zaznaczcie żądanie od kogoś kasy i tam się zwiększa chyba o 500 z każdym kliknięciem. Następnie klikacie na zaproponuj i wtedy zachowa się wam kwota, którą ustawiliście ;)
Cześć!
Mam problem z prologiem mianowicie po przejściu pierwszego etapu(Oblężenie Capui) prologu drugi(Obrona Campanii) nie odblokowuje się ... Czy ktoś miał może podobny problem??