Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Jasne, że nie wszystko. Gra nie ma jakichś błędów nie do poprawienia, a tylko wiele aspektów wykonanych tylko nieźle/słabo/tragicznie (wojna domowa), wszystko to jest do poprawy patchami. Tak samo kwestie techniczne, czy AI. Gra została wypuszczona zdecydowanie za szybko, jedyny dobry tego aspekt to taki, że teraz ostro siedli do poprawek i przy okazji poprawią nie tylko ewidentne bugi, ale też sporo mechanizmów wskazywanych przez graczy.
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Jasne, że nie wszystko. Gra nie ma jakichś błędów nie do poprawienia, a tylko wiele aspektów wykonanych tylko nieźle/słabo/tragicznie (wojna domowa), wszystko to jest do poprawy patchami. Tak samo kwestie techniczne, czy AI. Gra została wypuszczona zdecydowanie za szybko, jedyny dobry tego aspekt to taki, że teraz ostro siedli do poprawek i przy okazji poprawią nie tylko ewidentne bugi, ale też sporo mechanizmów wskazywanych przez graczy.
Ta ale pewne aspekty u nich kuleja od medka 2 czy wczesniej:DAle zeby bylo smieszniej to stworzyli nowe. Bo widze pierwszy raz jak jednsotka robi kilka krokow do przodu i kilka spowrotem i tak cala bitwe drepcze. Jak na tym filmiku z YT tego gracza. No by ich. Kolesie jacys dziwni, Nie poprawiaja tych co sa od kilku serii bledow a dodaja jeszcze nowe. Ja mysle,ze ta seria moze potrzebuje nowa ekipe czy cos. No ile mozna. Rome 2 mial powalac na kolana a wrecz przeciwnie jest. Kontynuujac, to patche teraz wywalaja te "bledy" co kazdy normalny gracz by je wykryl wczesniej. Np. speed, czy tworcy gry sa slepi? Po pierwszej bitwie widac,ze jednostki za szybko lataja. Teraz wrocili ze speedem do poprzednich wersji. Po co tracili czas na to?(dodawanie speeda a teraz znowu powrot do "slusznego" speeda )Trza bylo zostawic(normalny speed z poprzednich wersji) jak bylo i naprawic co we wczesniejszych wersjach kulalo. Nie moga eksperci od siedmiu bolesci naprawic buga z miotaczami. Od kilku serii jest on. Jak jednostka wroga walczy z nasza to nasi miotacze nie miotaja.
Dostalem misje zajmij Syrakuzy. Jak mam to zajac jak moj sojusznik/ wasal blokuje port? Musze najpierw jemu wypowiedziec wojne :D. No nie grali w ta gre jak nic.
P.S. Wedlug mnie ekipa co robi ta gre moze sie wypalila. Ja kupuje ta gre tylko ze wzgledu na kampanie multiplayer i sie dziwie graczom , ktorzy kupuja ta gre i tylko SP graja. Szkoda kasy na bubla.
Cytat:
Zamieszczone przez legoras
Cytat:
Zamieszczone przez rutek21
Mam ochotę napisać do dystrybutora, żeby ściągnął wersje RLD i to zaczął wypalać na płytkach a mi oddał kasę...
Była o tym już moda w jednym temacie, jeżeli odpali się tryb offline w steam (a piraci nie mają w ogóle steama) to gra potrafi chodzić szybciej.
Mi się nie chce babrać w testowanie tego, ostatnio jak przeszedłem w tryb offline, to przez kilkadziesiąt minut steam sądził iż na online wrócić nie mogę...
Tak swoja droga, to nie narzekalem na predkosc tury bo byla normalna ale teraz po becie to smigaja tury szybciej.
Eh dajcie spokój. Patrzę, że jest patch 2.0 beta, ściągam, robię sobie nadzieje... a kończy się jak zwykle. Lagi jak były tak są, nie widać żadnej poprawy pod tym względem. Co mi po lepszym AI jak nie mogę grać? No cóż, nowy procesor będzie za kilka tygodni jak przyjdzie wypłata, trzeba się uzbroić w cierpliwość.
A co do AI, to zauwazylem,ze jak sie zabunkrowalem w srodku, w miescie, to atakowalo mnie z kazdej strony. Chociaz sprawa dyskusyjna jest czy to dobrze;) Ale wczesniej nie zaobserwowalem takich atakow Ai. Przed patchem B. No tez widze,ze to smao jest od Szoguna,ze Ai ucieka szybko ale znowu wraca. Ja wole gdy oddzial walczy dlugo i jak zwieje, to juz na amen. Bardziej logiczne i realistyczne. I troche mnie dziwi jedno,ze general tez potrafi szybko zwiewac chociaz bitwa trwa nadal. No niby to w miare realistyczne bo czasem tak bywalo ale jednak wole wersje,ze kapitan opuszcza statek ostani;)
Podobno oprócz większej agresywności na mapie kampanii Ai nie ucieka teraz od razu spod swojego obleganego miasta. Czekam na oficjalną wersję tego patcha i zaczynam nową kampanię. ;)
Ficzery nowego patyka bardzo ładne.
Wszystko idzie w dobrym kierunku, żeby jeszcze naprawili podpalanie metalowych bram :).
Patcha 2.0 beta działał mi na starym savie. Tura idzie duuużo szybciej, optymalizacja to wiadomo że nic specjalnego nie jest zrobione(szału ni ma ale jest lepiej). Ale ogólnie, jeszcze z 5-6 takich patchy i będzie się dało grać.
Umbrecht, jesteś pracownikiem CA czy co? Czy po prostu masz takie małe wymagania w stosunku do gier kosztujących 140 zł?
Re: Patche - temat zbiorczy
A mi patche nie chcą się pobierać. W ogóle nic nie pokazuje. Mam automatyczne aktualizowanie a nawet pare razy sprawdzałem spójność plików. Patcha betę 2 pobralem ale w grze ciagle mi pisze wersja 1.0.0 o ile się nie mylę.
Re: Patche - temat zbiorczy
Zaskroniec - też się nad tym zastanawiałem, bo u mnie również wyświetla 1.0.0 ,ale patch działa,bo widać dużą różnicę w zmianie tur i AI nie jest już takie pasywne .Bitwy też trwają troszkę dłużej .