Ameryka jest tu kompletnie zbędna, a już na pewno taki ogryzek. Ale co robić jeśli twórcy moda chcą ją zatrzymać.
Wersja do druku
Ameryka jest tu kompletnie zbędna, a już na pewno taki ogryzek. Ale co robić jeśli twórcy moda chcą ją zatrzymać.
Aaaaa.... Jako z wykształcenia historyk, specjalizacja nowożytnik, po nocnych rozmowach Polaków, stwierdzam że nawiązanie do książki Jasienicy dla części polskiego społeczeństwa ma sens (z naciskiem na tych co czytali). Co do reszty Europy to nic nie mówiąca nazwa, bo co ma mówić? Nic. Nietrafiony argument patrząc z poziomu języka polskiego. Poproszę o coś lepszego.Cytat:
Zamieszczone przez RockMiguel
Hmmm.... dobra nazwa byłaby European Wars: Total War. Odnosi się idealnie do wojen w Europie w XVII wieku (Ci, którzy grali w Kozacy: Europejskie Boje będą wiedzieli zapewne, o co chodzi).
Tylko że mod European Wars już istnieje.
Może zamiast dywagować nad nazwą, zastanówmy się, co w nim zmienić/wprowadzić, żeby był grywalny. Np. czas trwania budowy, ja bym go skrócił do noormalnego z M2.
Co do nazwy to może po prostu ,,Deluge: Total War"?
Jest taki mod pod M&B. Wystarczy zamieszania z Divide et Impera.
Krótka piłka panowie:
Absolutum Dominium total war
Witam wszystkich
Jestem nowy na forum, w zasadzie przez przypadek się o nim dowiedziałem, pobrałem go i chciałem się podzielić wrażeniami, być może pomogę ;)
Po pierwsze gra wciągnęła mnie już pewnie na dobre, ale nie mogę znieść tego czasu mapy kampanii w zasadzie 1 tura trwa około 20 min, nawet przy zwykłym szybkim zapisie musiałem czekać z 5 min, a tak jak napisałem gra wciąga i mimo tego chce się ją włączać. Czytałem, wcześniej, że to wina skryptów i bez tego gra będzie płytka, ja myślę że lepiej gdy gra jest płynna i płytka, niż gdy ma się zacinać.
Po drugie ta drużyna książęca (tak mniemam że to husaria) te skrzydła to w zasadzie nie wiem jak je nazwać, może lepiej zrobić bez skrzydeł,
a jeżeli chcecie już skrzydła to zróbcie może takie modele jak OiM może da się porozumieć z twórcami, zresztą możecie ich również poprosić o pomoc bo to nie zaszkodzi a pomóc może
Lipki też mają te dziwne skrzydła
Po trzecie ta nazwa Mongołowie pod Chanat Krymski, to już lepiej ich nazwać Tatarzy, to chyba tak jakby całą RON nazwać Polacy ?
Po czwarte brakuje mi tu zdecydowanie Piechoty Wybranieckiej, wiem że jest jej odmiana ta Piechota Łanowa ale to jednak nie to samo.
Po piąte czas budowy zdecydowanie za długi
Po szóste poziom rebeliantów zdecydowanie zbyt duży, ale czytałem że prace nad tym trwają więc jestem spokojny ;)
Po siódme zmiana nazwy zdecydowanie (oczywiście moim zdaniem) niepotrzebna, bo nazwa Potop Total War kojarzy się bezpośrednio z Polską więc może być też lekkie ułatwienie dla Twórców, bo mogą dać na przykład cytaty związane w większości z RONem, a nie szukać czegoś do każdego kraju, także zmiana nazwy pociągnie też za sobą inne zmiany, więc wydaje mi się, że Twórcy powinni się zając rzeczami najważniejszymi, jeżeli mod będzie naprawdę dobry to znajdzie też uznanie na zachodzie ;)
ale za to bitwy to jest cudeńko :D, bardzo klimatyczne :)
wszystko co napisałem, to oczywiście nie ze złośliwości tylko po to by pomóc ;)
po drugie ta drużyna książęca (tak mniemam że to husaria) te skrzydła to w zasadzie nie wiem jak je nazwać, może lepiej zrobić bez skrzydeł,
a jeżeli chcecie już skrzydła to zróbcie może takie modele jak OiM
Te skrzydła, które ma husaria są najbardziej wiarygodną wersją skrzydeł jakie w owym czasie miała husaria, To co widzimy w modzie OiM i te skrzydła, które ma tam oddział dowódcy to jest jakieś nieporozumienie, takie skrzydła husaria miała w połowie XVIII wieku, kiedy była już tylko wojskiem pogrzebowym.