Nie rozumiem, po co podbijać cały świat :). Ja nie mam z tego przyjemności ;).
Wersja do druku
Nie rozumiem, po co podbijać cały świat :). Ja nie mam z tego przyjemności ;).
Gram na full. A ja lubię zdobyć wszystko, zwłaszcza że lubię budować, a i później bitwy są ciekawsze. Co do tytułów to ma cesarza, na resztę jakoś nie patrzę i zawsze zasiadam do kampanii z zamiarem koniec adopcji, ale jakoś mi nie wychodzi i teraz Gruzją mam 3 pełne armie generałów.
Ale żeby tak polskę? :(
Żeby nie było offtopu to pierwszy raz w kampanii Gruzją spotkałem się z tym że papiestwo jest dość ofensywnie nastawione, zajęli cały półwysep i pchają się na tereny Niemiec. Polsce się dostało bo mnie zdradziła wolała Danię od bratniej Gruzji:)
@EliminatorT
wersja 2.0 (chyba) http://96065.file4u.pl/download/5338....file4u.pl.rar
@Paweł-K
dokładnie tak, mam "troche" wolnego od kompa i nie prędko się to zmieni, tak więc nie liczcie narazie na większe zmiany.
EDIT
czy zna ktoś z Was włoski lub orientuje się jak dodawać cechy generałom?
Pytam bo znalazłem na głównym włoskim forum bellum crucis submod na cechę u generałów zmniejszający straty w bitwach, o nazwie
Realistic Casualites.
W spojlerze jest instrukcja jak to zrobić
Spoiler:
link do tematu na włoskim forum
http://freeforumzone.leonardo.it/d/1...scussione.aspx
Osobiście próbowałem umieścić tą cechę ale miałem ciągle CTD zaraz po uruchomieniu bellum.
Faza 1: Kopia "export_descr_characters_traits", in medieval total war/mods/BellumCrucis6/data
i "export_vnvs" in medieval total war/mods/BellumCrucis6/data/text
Faza II jak mamy kopię pracujemy na plikach oryginalnych w/w chyba.
Faza III w "export_descr_characters_traits" dodajemy poniższy wpis:
;------------------------------------
Trait RealCasualties
Characters family
; Hidden
Level RealCasualties
Description RealCasualties_desc
EffectsDescription RealCasualties_effects_desc
Threshold 1
Effect BattleSurgery 20
Faza IV: dodajemy też poniższy trigger w pliku tym co Faza III
Trigger PuzzleBubble
WhenToTest CharacterTurnStart
Condition IsGeneral
Affects RealCasualties 1 Chance 100
Faza V w export.vnvs raczej w text, dodajemy poniższy wpis (nie ma czasu na translator):
{RealCasualties}REAL CASUALTIES
{RealCasualties_desc}Perdite realistiche. Storicamente parlando, vincere perdendo il 20-25% dell'armata significava aver perso la guerra. L'effetto funziona per tutte le fazioni, ma solo per i vincitori, non per i vinti.
{RealCasualties_effects_desc}Aumenta la capacità del generale di curare le truppe ferite DOPO la battaglia.
Po wszystkim usuwamy map.rwm i nowa kampania.
Podobnie z Dziedzicem korony było. Zabić się nie dam, ale wg mnie tak to ma wyglądać.
Czyżby wreszcie koniec idiotycznych generałów, którzy to nie potrafią nic zrobić bez naszego nadzoru? :D
Koniec to będzie jeśli prawidłowo rozszyfrowałem pomysł Włochów i Ktoś to wprowadzi do plików i zmiana będzie działać w praktyce.
Bez spełnienia powyższych warunków, nie ma się co jeszcze cieszyć. Ja nie mam czasu tego sprawdzać.
Wielkie dzięki Aravenie, tym razem się udało, gra a później kampania uruchomiła się i nasi generałowie mają cechę "REAL CASUALTIES".