Cytat:
Volomir, no właśnie co cię przeraża we mnie?
Generalnie przeraża mnie to jak nie widzisz tego co piszesz. Bo:
Cytat:
Nie podlegam "kultowi krula".
Właśnie jesteś doskonałym przykładem kultu krula. O ile Zakapior formułuje jakieś wnioski, tak Ty wietrzysz spiski i "łykasz" wszystko co od Korwina pochodzi.
Cytat:
Przecież post Ziemkiewicza to JEST nieusprawiedliwiona, ofensywna, dyskredytująca nas krytyka.
Chociażby to. Zwykły, ironiczny tekst Ziemkiewicza rozbijasz na NIEUSPRAWIEDLIWIONĄ, OFENSYWNĄ, DYSKREDYTUJĄCA KRYTYKĘ... Serio? Chyba nie da się tego bardziej wyolbrzymić.
Cytat:
"Co to ma być? Ocieplanie wizerunku? Sztuczne." Wtedy niespecjalnie musiał cokolwiek ocieplać.
Jak to nie? Przecież on od lat kandyduje w różnych wyborach i od lat jest uznawany za błazna, i również od lat znany jest ze swoich dziwacznych wypowiedzi. Także jak najbardziej mogła to być próba ocieplenia wizerunku albo kolejna próba pokazania się w mediach. Sam nie wiem co gorsze.
Cytat:
Ty może podpadasz pod modne ostatnimi czasu rozklejanie się nad dzieciakami (przedstawienie w DzieńDobry TVN i śniadanie z TVP), ale on nie. I twoje podejście nie musi być lepsze. Dzięki staremu podejściu w dawniejszych czasach 16 latek był 2 x bardziej dorosły niż dzisiejsze rozpieszczone barachło. Co ma im powiedzieć? Ano to, co im powiedział. Polski język rozumieją, przedszkolaki to nie noworodki i coś im w głowach może zostanie, zaczną zadawać pytania. Ot co ma im powiedzieć.
Tylko to nie są 16 latkowie, to nie nastolatki, to są dzieci. Tu nie chodzi o zabawę w rozklejanie się nad nimi czy jakieś bezstresowe wychowanie, które zaraz się tutaj pojawi. One powinny cieszyć się dzieciństwem, bawić się, uczyć szacunku wobec innych itd. A nie słuchać szalonego pana z muszką o tym, że władza kłamie... To zabrzmiało jak spotkanie z guru sekty.
Cytat:
Pierwsze zdanie odnosiło się do prześmiewczego stosunku do mówienia o przekłamanych mediach. Chyba tyle wystarczy wyjaśnienia. Co do drugiegO: Hah, jaką indoktrynację? Co to ma do rzeczy? (wyjaśnij) :lol: Napisałem, że "pół żartem". (Ale co, ty z kolei nauczysz dzieci, żeby ufały władzy? Lepiej na tym wyjdą? Z której strony lepiej? Można wspomnieć o tym, że i mi nie tłuczono do głowy nieufności kiedyś i sam się z tym poznałem, ale w dzisiejszych czasach indoktrynacja medialna - robienie ludziom z mózgów papki - jest dużo bardziej ofensywna, więc nie wiem czy na starość nie będzie już za późno.)
A to powinno do łapu capu trafić. Mam nadzieję, że zmienisz podejście jak przyjdzie Ci wychowywać własne dzieci.
Cytat:
Teraz mówisz, że wyniosłeś z całokształtu jego chorobę. Ale jednak nie taki obraz wynieść można z twojego postu: "Takie rzeczy(!!!ah straszne rzeczy) do dzieci? Ten człowiek to chyba naprawdę chory psychicznie." Trochę konsekwencji by się przydało.
Eee? Ale o co Ci chodzi? Serio, mam wypisywać wszystkie bzdury które Korwin powiedział w swojej karierze? Komentowałem konkretny link i do niego konkretnie się odniosłem. Gdzie tu niekonsekwencja? Chyba nie wiesz co to słowo oznacza.