-
Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
PS: co daje ta opcja bo wcześniej ją widziałem lecz nie wiedziałem do czego służy "40+ units per army and LME"
W którym jest to miejscu? Zupełnie tego nie kojarzę.
P.S W sprawach moda zapraszam do tematu modyfikacji. Tutaj nie miejsce na to ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez [IG
Misiak]
Cytat:
PS: co daje ta opcja bo wcześniej ją widziałem lecz nie wiedziałem do czego służy "40+ units per army and LME"
W którym jest to miejscu? Zupełnie tego nie kojarzę.
P.S W sprawach moda zapraszam do tematu modyfikacji. Tutaj nie miejsce na to ;)
40 jednostek zamiast 20 na jedną armię. Co tu tłumaczyć?Tylko mocny sprzęt i leeecimy ;).
-
okey ale jak to dokładnie trzeba włączyć w DM ?
-
-
hej. nie powinienem tu pisać ale tu najszybciej dostane odpowiedz. gdzie moge dostać wcześniejsze akualizacje do darthModa do napoleona? jak szukam to znajduje mi tylko wersje 2.6...
-
Siemanko mam pytanie czy istnieje jakiś mod lub narzędzie w ktorym można wybudować budynki w jednej turze?? :)
-
Mam pytanie - czy można w wersji pudełkowej kupić Napoleona z dodatkiem i wszystkimi DLC?
-
Prawie wszystkimi - w złotej edycji. Braknie Ci jedynie DLC z jednostkami z preorderów i jednego oddziału huzarów dla Brytyjczyków (tego odblokowywanego przez rejestrację na stronce producenta).
-
Wydaje mi się, że opcja zdobycia oddziału huzarów dla Brytyjczyków za darmo przez stronę jest już nieaktualna.
-
Z tego co pamiętam to chyba była zhackowana czy coś jakiś czas temu ;)
-
Mam pytanie czy jest jakiś update Darthmod 8.0 ?
-
Osobiście uważam że to jedna z najsłabszych odsłon z serii Total War a co ciekawe interesują mnie te czasy historyczne ;) pewnie to mnie zachęciło do kupna....
-
Ja również osobiście uważam, że piszesz głupoty, bo NTW nie jest taki zły, a tym bardziej jest lepszy od ETW. ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Wald
Ja również osobiście uważam, że piszesz głupoty, bo NTW nie jest taki zły, a tym bardziej jest lepszy od ETW. ;)
Popieram, a z DarthModem jest świetny
-
Cytat:
Zamieszczone przez Wald
Osobiście uważam że każdy ma własny gust ja np. wole starego dobrego romka a ty np. Napoleona ;)
-
Dokładnie ;) popularność każdej części zależy też od gustu :)
-
WITAM!!! MAm pytanie jak podłożyć fugasy w bitwie??
POZDRAWIAM!!!
-
Normalnie, podczas fazy rozstawiania wojsk. Do tego musisz być stroną broniącą się, a Twoja armia przed tym jak zostanie zaatakowana stać jedną turę bezczynnie.
-
Mam pytanie. Dotyczy ono porównania Empire do Napoleona.Według mnie postęp graficzny jest niewielki,ale bardziej zastanawia mnie postęp w animacjach.I to jest właśnie moje pytanie:czy animacje w napoleonie są różne od tych w empire?
-
Zależy. Jeśli spojrzeć na animacje salw piechoty, to Empire lepiej wypada.
-
Salwy w NTW, przypominają obraz Olszynki grochowskiej. :)
-
Czyli salwy w emporę są lepsze?
A co do biegu?
-
Tak samo. W Empire żołnierze biegną w szyku, a tutaj nawet maszerując nie potrafią go utrzymać.
-
A co sądzicie grafice(empire vs. napoleon vs. zmierzch samurajów)?
-
Cytat:
Zamieszczone przez maxcezar5
A co sądzicie grafice(empire vs. napoleon vs. zmierzch samurajów)?
Jak chcesz porównać Napoleona a Zmierzch Samurajów? To zupełnie inne gry a między nimi to jest chyba z 2 lata różnicy.
-
Najlepiej graficznie prezentuje się zmierzch samurajów. Postacie jak i przyroda wyglądają po prostu ładniej, ale to może być kwestia scenerii.
@up:
Czemu nie można porównywać tych gier? :D
-
Mam problem z utrzymaniem porządku w podbijanych stolicach - Wiedniu, Londynie czy Berlinie w kampanii francuskiej. Pomimo zwolnienia z podatków, pokojowej okupacji i utrzymywania maksymalnego garnizonu niezadowolenie klas społecznych na poziomie -20.
Co robicie w takich sytuacjach?
-
A czym jest spowodowane to niezadowolenie? Oporem wobec najeźdźcy?
-
Dragoni, dragoni i jeszcze raz dragonii :D ;) (lub inne jednostki porządkowe)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
@up: Czemu nie można porównywać tych gier? :D
A czemu tak? Te gry mają rok czy dwa różnicy więc to chyba oczywiste że w Shogunie będzie przynajmniej minimalnie lepsza grafika?
-
Świetna odpowiedź na moje pytanie. Nie oceniajmy grafiki przez datę wydania gry. Zwłaszcza, że nie jest to w tym wypadku tak dużo, a zmiany graficzne to bardziej estetyka wykonania, niż realne zmiany grafiki. Poza tym niektórym może się podobać realniejsza grafika Napoleona, niż trochę bajkowa Shoguna.
-
Mi na przykład trochę nie podoba się to,że w S2 piechota leci szybciej niż konnica z np. M2 :D a bitwy trwają najwyżej 3 minuty (polowe, oblężenia do 8 ;) ).
Grafika od Shogunów jest taka właśnie "bajkowa" wolałem osobiście tą z poprzednich TW.
-
Mam Empire i chetnie bym sie zamienil za Napoleona. Czy ktos by byl zainteresowany zamienieniem jak cos to pisac na PW.
-
Nie lepiej kupić? 30 zł i masz nówkę grę i nie ma problemu z kluczami. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Nie lepiej kupić? 30 zł i masz nówkę grę i nie ma problemu z kluczami. :)
Pomysle o tym tak szczerze nie wiedzialem ze tak tanio mozna kupic, a jeszcze takie pytanko czy internet 1 mb nadaje sie do multi.
-
Ładne wydanie gamebook masz Empire i Napoleona.
-
Akurat dwie gołe podstawki z książką, nawet gdyby była drukowana na kredowym papierze - to żadna okazja. Co innego gdyby te gry zawierały również dlc.
-
Nie mam DLC i jakoś nie przeszkadza mi to grać. :)
-
Zgadzam się, można grać i bez DLC, tylko że w singlu ma się wtedy dwie kampanie mniej, a i w multi jest ostro pod górkę (przynajmniej w Empire).
-
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Akurat dwie gołe podstawki z książką, nawet gdyby była drukowana na kredowym papierze - to żadna okazja. Co innego gdyby te gry zawierały również dlc.
Zależy dla kogo średnio 15 zł za jedną grę to dobra cena .Ale zgodzę się że sam książka to nic specjalnego.A DLC można zawsze pobrać jak dobry kurs Euro będzie.