Podobno co? :mrgreen:Co to znaczy, ze podobno?Cytat:
Patch podobno nie zawiera poprzednich
Ktoś zwrócił uwagę jak duża jest nowa muzyka? :D
----
Jakie wrażenia z gry? Warto ściągać, czy wracać do moda Eras Total Conquest?
Wersja do druku
Podobno co? :mrgreen:Co to znaczy, ze podobno?Cytat:
Patch podobno nie zawiera poprzednich
Ktoś zwrócił uwagę jak duża jest nowa muzyka? :D
----
Jakie wrażenia z gry? Warto ściągać, czy wracać do moda Eras Total Conquest?
Ensis wielkie dzięki za tego uplauda.U mnie to od Rosjan chciało się ściągać 3 DNI!
Jako moderator, przypominam iż jest to pytanie retoryczne. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Wystarczy założyć tam konto.Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
http://pl.wiktionary.org/wiki/podobno xDCytat:
Bariera językowa, nie jestem pewny odpowiedzi więc użyłem słowa podobno.
Reasumując nie zawiera.
Jest normalna, ten dodatkowy plik jest w MP3.Cytat:
http://empiretw.ru/board/index.php?show ... ntry905265
Poprawki do patcha 0.9.5
http://catshare.net/ok6T5pQpd7A4CLc6
Ja już sobie pograłem o Ensisie:) Z racji tej, że są też inni gracze niech się wypowiedzą, jestem jedyną osoba która dała na "nie" w sondzie hehe.
Powiem tylko ze dobrze chodzi, zmiany są na lepsze, ale co do Polski wolę tego nie komentować, jak twórcy moda mają coś do Polaków nawet w modyfikacji o tamtych czasach, to niech lepiej zrobią Wielką Litwę na terenach RON- u i będzie równie historycznie, stąd dla fanów RON- ostał się ino KAM 2150 i spółka, i submod Nihil Novi...
pozdrawiam i wracam do Eras Total Conquest...
Proszę nie ponawiać dyskusji o RON, ponieważ owa dyskusja już była...
Jeżeli chcesz ponowić to proszę na TWC lub rosyjskim forum.
To nie jest dyskusja o wersji najnowszej moda? Sory, w takim razie już się nie ma co wypowiadać krytycznie, tylko chwalić? Przepraszam w takim razie za spam, już się to więcej nie powtórzy...Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Ponawianie starej dyskusji która została już zakończona dawno temu podczas każdej kolejnej wersji jest spamem, ponieważ nowa wersja nie wprowadziła tego błędu, a ja na to wpływu nie mam, a inni autorzy tutaj nie wchodzą. Chcesz RON pisz na TWC lub u ruskich, bo tutaj takie pisanie nic nie da.
Ale Eutyches pisał o jakimś jednym, konkretnym błędzie czy ogólnie o RON w tej grze :?:
A jeśli o jednym błędzie to o co chodzi - o ten bug z szarżą husarii :?:
Jeśli chodzi o husarię to w nowej wersji moda rosjanie jeszcze bardziej zwiększyli dystans do szarży dla kawalerii. Teraz wynosi 150, co moim zdaniem jest chore, bo wykonanie poprawnej szarży graniczy z cudem. Polecam otworzyć export_descr_unit.txt i zamienić wszystkie wystąpienia stat_charge_dist 150 na np. stat_charge_dist 60 (w niektórych edytorach tekstowych można to automatycznie zrobić) i wtedy szarżę będziecie mieli taką jak w większości innych modów.
Mógłbyś wrzucić już poprawiony pliczek?
Z góry dzięki.
proszę, http://sendfile.pl/312106/export_descr_unit.txt
należy go wrzucić do OiM2\data\
Dlaczego niektóre utwory w OiM wersji 9.5 są z prince of persia piaski czasu?
Proszę używać prawidłowych oznaczeń.
Obecna wersja to 0.9.5, dokładnie 0.9.5 BETA.
Rozumiem ,że jak zainstaluje nową wersje sejwy ze starej przepadną i plan stworzenia rzeczy wszechpospolitej przepadnie?
Jak wykonać w normalnej nie poprawionej wersji szarże husarie? Udało mi się pare razy ale nie w decydujących momentach. Największy atut husarii - szarża jest niewykorzystany.
Jest problem tym razem z dragonami i podobnymi jednostkami, podczas szarży nie strzelają
Włącz swobodny ostrzał, powinno pomóc.Cytat:
Zamieszczone przez wiciu11111
kawaleria zaporoska i pospolite ruszenie praktycznie nie używają broni palnej żadna opcja nie pomaga
Czy mógł by ktos wrzucić poprawki do patcha 0.9.5 na inny serwer bo z tego catshare nie moge pobrac .
Pierwszy post, więc witam wszystkich bardzo serdecznie. Teraz do sprawy. Nie rozumiem niektórych działań twórców ale przeglądając ten temat, zauważyłem, że o RON - ie, a raczej jego braku lepiej się nie wypowiadać. Ja chciałem zwrócić uwagę na coś innego. Czemu niektórzy dowódcy nie mają więcej gwiazdek dowodzenia, np. taki Żółkiewski ma 2 bodaj, Koniecpolski to samo, Jeremiego nie wspominam bo jest młody na początku rozgrywki, nie uwzględniając już tego, że tak naprawdę w tym czasie miał 6 lat... Ok może z Jaremą przesadzam bo to tylko gra ale Żółkiewski 2 gwiazdki tylko ?
Pozdrawiam.
Złośliwe uwagi sugeruję zachować dla siebie, proszę dokładnie przeczytać temat i wszystko stanie się jasne.Cytat:
Zamieszczone przez Jeremi Wiśniowiecki
Wszystkie żale związane z brakiem RONu proszę kierować na rosyjskie forum lub TWC.
Tam wchodzą ludzie odpowiedzialni za taki stan rzeczy.
Mam takie pytanko, czy Nihil Novi jest z patchem 9.5 kompatybilne?
Lub czy można wgrac bodajże Piter_AI, gdzie jak wiadomo jest RON.
Dziękuje za odpowiedź z góry :D
Ps. dawno mnie nie było wiec i zapomniałem co i jak i gdzie i z kim i nawet dlaczego...
Pozdrawiam, Stefan.
Zły temat, poza tym NN przecież jeszcze nie wyszło, a patch 9,5 nie istnieje i raczej nie będzie istnieć.Cytat:
Zamieszczone przez CzłowiekRzodkiewka
Ogarnij się.Cytat:
Zamieszczone przez CzłowiekRzodkiewka
Okay a czy Piertr AI tam bedzie smigac?
W sumie chyba się zapytam Kam2150 jak tan RON pod 0.95 uruchomić, miał jakieś pliki.
Z tym ograniaem może byc ciezko, ja teraz wyszedłem z Kocborowa, nie wiem teraz co i jak, własnej matki nie poznaje, ale za to ze swoim psem rozmawiam po niemiecku. Matko Boska mniej mnie w swej opiece.
Ps. Ensis, a przesłabyś mi spolczenie na mejla, bo muszem czekać 2h na tym serwerze co podałes :)
Nowa poprawka:
http://catshare.net/7ogpkDgOz3MP00zJ/запла.7z
Panowie małe pytanko ,wrzuciłem Patcha 0.9.5 potem poprawkę ale tą z 2 maja i patrzę że są jakieś inne poprawki
Zrobiłem już ze 40 tur i nie wiem jak wrzucę tą ostatnią poprawkę to muszę zaczynać kampanię od nowa
PS :Te nowe AI jest dobre
Witam
Nie siedzę jakoś specjalnie w tych modach i się nie znam, więc mam dosyć newfagowe pytanko - czy jeżeli zainstaluję OiM2 to dalej będą działały inne mody/kampanie (czyli póki co zainstalowany już przeze mnie Rage od Dark Gods + królestwa i medieval 1.5), czy może po wgraniu OiM, do korzystania z innych modów będę musiał mieć "czystego" Medievala zainstalowanego w oddzielnym folderze?
Inne mody działają z OiM2. Ja mam obecnie około 7.
Ale kopię czystego Medka zawsze trzymaj, ja mam na wszelki wypadek trzy Medievale, jeden czysty a dwa pozostałe na mody.
Czy Windows 8 jest obsługiwany?Jeżeli tak to mam problem-gdy włączam grę ,widzę ekran powitalny, ładującą się klepsydrę i wtedy wywala do pulpitu. Ktoś wie jak temu zaradzić?
Gdzie masz grę na dysku z systemem? Czy na innym? Podaj pełną lokalizację doda ok?
"C:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\mods\
To źle na Win7 i Win8 lepiej nie instalować gier na dysku systemowym a już napewno nie w Program Files. Wyłącz UAC w Win8, poczytaj w necie co to jest i jak wyłączyć. Ja wyłaczysz UAC spróbuj zainstalować ponownie moda zgodnie z instrukcją jego instalacji. jak to nic nie da, odinstaluj Medka i Kingdoms i zainstaluj na innej partycji lub na innym dysku niż Windows8.
Wiem ale jak instalowałem to jeszcze nie wiedziałem że jak ściągam pliki programami pvp na dysk systemowy to po 10 min dysk zaczyna piszczeć i komputer się resetuje.:)
zainstalowałem na innej partycji gra odpala ale gdy wsadzę spolszczenie to mam ten sam problem jak na początku
Ja mam jeszcze takie pytanie ogólne. Nie macie Waszmościowie wrażenia, że po przejściu kampanii raz czy dwa, to już jakoś tak nie bardzo chce się grać ? Jestem miłośnikiem tego okresu ale jakoś tak... Nie mam poczucia chęci jak np przy Diadochach, że chcę grać jeszcze. Jakie jest wasze zdanie ? :)
Ja zrezygnowałem z rozgrywania kampanii i czekam na pełną wersje z AI, które stanowi jakieś wyzwanie.
Ja tam gram. Szczególnie Rzecząpospolitą. Mój AAR był o tylko jednej z moich rozgrywek tym krajem.
Nowa wersja poprawek: http://catshare.net/A9W6v8hfxr4VvAG6
http://empiretw.ru/board/index.php?showtopic=42397