Dobra, zakładamy, że dadzą takie jednostki Bretonni jakich im jeszcze brakuję? Jakich LL może dostać Bretonnia- poza tym z bitwy i Morganą?
Wersja do druku
Dobra, zakładamy, że dadzą takie jednostki Bretonni jakich im jeszcze brakuję? Jakich LL może dostać Bretonnia- poza tym z bitwy i Morganą?
A cha. Do Bretonni należą lordowie/bohaterowie z legend Arturiańskich? Jeśli tak to może Roland, Lancelot, Galahad
Cytat:
Jeśli tak to może Roland, Lancelot, Galahad
Może jeszcze frytki do tego? Poważnie, zerknij na stronę Lexicanum i poczytaj, bądź cierpliwie poczekaj na moje wpisy o Bretonnii...
A ja myślałem że zaliczam się do tych niecierpliwych...
Dobra trochę mnie poniosło, ale Tristan i Roland są.
Też, ale nie tylko i nie wszyscy. Jest Pani Jeziora i Morgiana la Fay, jest Zielony Rycerz, ale także Tristan, Roland, Lwie Serce (tylko że Louen, a nie Richard), odpowiednik Robin Hooda, króla Artura oraz Joanny D'Arc. Bretonnia to miks legend rycerskich.
Tak swoją drogą "aha" to jeden wyraz... zrób coś dla ortografii i pisz go łącznie oraz bez błędu xD
Nawet samego Braciszka Tucka jest odpowiednik ;D Ogółem wyobraź sobie Bretonnię jako miks średniowiecznej Francji, Anglii, legend arturiańskich i historii Robin Hooda i jego Wesołej Kompanii. Masz pełny obraz Bretonnii.
Chyba nawet imię Mordreda widziałem- wśród bohaterów; tylko jakoś zniekształcone. Ogólnie mam rozumieć, że jeśli występuje zniekształcone imię jakieś postaci z legend to mogę w ciemno uznawać,że ten z legend jest pierwowzorem?
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=97681 no to nie ma już szans na fanowskie bzdetki z tworów Eliassona ^^ Chyba, że GW się zgodzi na to.