-
Galów już mamy sporo, bardziej Brytyjską bym jedną frakcję zobaczył, Cymbrów i może jeszcze jakąś ze wschodu Germanii. Persja, Saba ew. i jakaś Nubijska jak np. Meroe to dla mnie pozycje obowiązkowe. No i oczywiście jakaś typowo Numidyjska frakcja by się przydała :)
-
Saruman555
Faktycznie, źle się wyraziłem. Chodziło m o FLC. Dlatego ucieszyła mnie wiadomość o Massalii. Nie jestem fanem płacenia za dodatki, ale pakiet z Persją by mnie skusił.
Arroyo
Meroe byłaby za łatwa - miasto z murami i dogodny wypad do sąsiadów, ale w ew. pakiecie etiopskim jak najbardziej. Bardziej Axum albo Blemmyes (pisze wersje angielskie) mnie by odpowiadały.
Nie jestem na bieżąca z DLC, ale z PŁW Arabskiego frakcja też by była dobra.
typowo Numidyjska
ja chciałbym Maurów w w dodatku z Oktawianem,a w podstawce Garamantia byłaby za łatwa, więc zostaje Masaesyli (stolica w Dimmidi)
A co do Persji - to pakiet satrap Seleuckich
-
Jak już pisałem kilka razy to chcę Numidię "w podstawce Masaesyli" bo tylko jej (mojej ukochanej) brakuje do nacji z Roma1. Do tego pakiet nacji afrykańskich/pustynnych/arabskich. Bo mamy mało nacji z dołu mapy, tym bardziej że są to inne kultury.
-
Prawdziwą pustką nie są piaski Sahary czy zatłoczona psuedosłowianami Brytania, a Europa Środkowa. Tutaj brakuje nam nacji germańskich.
-
Dlaczego pseudosłowianami? :p
-
Taki żart z polskiej emigracji zarobkowej oraz z czystości słowiańskiej nacji.
-
Zapowiadane są jeszcze jakieś nacje za darmo czy w DLC? Bo to co teraz mamy to absolutny rekord jeśli chodzi o frakcje w TW. Patrząc na okienko wyboru nacji z kampanii to raczej nie dodadzą nowe kultury, będą rozwijać te już obecne.
Fajni byliby Etruskowie. ;)
-
Etrusków brakuje, ale wtedy byłoby za gęsto, w sumie już jest w takiej Azji mniejszej ;)
Ja bym stawiał na jakąś nubijską frakcję, bo tego mi brakuje, na Numidię (najlepiej na stronników króla Masynissy), Sabę, Persję (kandydat nr 1), Piktów, Cymbrów( w końcu taki groźny wróg Rzymu musi być w R2 grywalny :D), Drangianę lub Medię. Sami w sobie jednak Etruskowie trochę się wyróżniają i mogliby być dobrym wrogiem dla Rzymu, ale boję się, że mogliby tę frakcję spaprać. Zwłaszcza jak Lusted coś odwali to ni ma tego i owego we wsi!
-
Jedyną niegrywalną kulturą są pustynni nomadzi, więc to jest mój typ na DLC. Etruskami, Kaledończykami czy jakimś dodatkowy plemieniem germańskim też bym jednak nie pogardził :mrgreen:
-
Etruskami od razu bym zmienił historię... :D