Poziom korupcji wśród lekarzy osiąga już poziom Mount Everestu...Coś o tym wiem niestety. I każde działanie służące do odszczurzenia etycznego tego zawodu będę popierał wszystkimi kończynami :D
Wersja do druku
Poziom korupcji wśród lekarzy osiąga już poziom Mount Everestu...Coś o tym wiem niestety. I każde działanie służące do odszczurzenia etycznego tego zawodu będę popierał wszystkimi kończynami :D
Też popieram zwalczanie korupcji, ale jeśli to ma działać takimi metodami jest trochę nie na czasie, że się tak wyrażę.
Nie wiemy czy adwokaci starali się podważyć zeznania świadków. Jestem ciekawy czy jakby funkcjonariusze CBA dobijali by się do Ciebie w nocy to myślałbyś czy nie można zeznawać kiedy indziej :?: Już widzę jak zamykasz im drzwi przed nosem mówiąc, że jest późno w nocy i idziesz spać. Zauważ, że świadkowi to były często osoby starsze. Skoro każdy głupi potrafi wcisnąć kit, osobie starszej, że jest ze spółdzielni i ją okraść równie łatwo weźmie taką osobę na przesłuchanie.Cytat:
Zamieszczone przez exNowy
Trochę daleko wysłali do ekspertyzy wyniki. własne służby nie mogły się tego podjąć? Mnie bardziej ciekawi ile zapłacili za tą usługę. A ja się zapytam co miała dać ta lustracja sędziego? I co ma jego rodzina do wyroku?Cytat:
Zamieszczone przez Pinotchet
A jak ustosunkujecie się do kryptonimu operacji "Doktor Mengele"?
Jestem ciekawy czy zrobią z CBA porządek jeżeli zarzuty się potwierdzą. A lekarze i wszyscy nadal będą brali jeżeli nie zmieni się mentalność narodu. Ty mi dasz a ja ci załatwię.
Nie ma potrzeby nic zakładać. Przesłuchiwanie świadków późno w nocy ma na celu dezorientacje osoby składającej zeznania zeznań. Całkowicie zgadzam się z tym, co powiedział sędzia. Nie ma żadnego usprawiedliwiania dla takich działań służb bezpieczeństwa.Cytat:
Nie wiemy czy adwokaci starali się podważyć zeznania świadków. Jestem ciekawy czy jakby funkcjonariusze CBA dobijali by się do Ciebie w nocy to myślałbyś czy nie można zeznawać kiedy indziej :?: Już widzę jak zamykasz im drzwi przed nosem mówiąc, że jest późno w nocy i idziesz spać. Zauważ, że świadkowi to były często osoby starsze. Skoro każdy głupi potrafi wcisnąć kit, osobie starszej, że jest ze spółdzielni i ją okraść równie łatwo weźmie taką osobę na przesłuchanie.
Widać nie mają zaufania do skorumpowanego środowiska lekarzy i patologów gdzie ręka rękę myje :roll: Co do kwoty to i tak pewnie grosze w porównaniu z niegospodarnością PO na każdym kroku, wiec nie ma o czym mówić.Cytat:
Trochę daleko wysłali do ekspertyzy wyniki. własne służby nie mogły się tego podjąć? Mnie bardziej ciekawi ile zapłacili za tą usługę
Ciekawe jak chcesz zmienić mentalność narodu?, tylko dyscyplina i bezlitosne oraz nieubłagane kary mogą to zmienić :roll: W Polsce czyli kraju cwaniaków, gdzie złodziej złodziejem złodzieja pogania tylko zaostrzanie przepisów prawa cywilnego oraz karnego może coś zmienić, nie dalsza liberalizacja w myśl pseudointeligenckiego "postepu" oraz nihilizmu i relatywizmu moralnego.Cytat:
Jestem ciekawy czy zrobią z CBA porządek jeżeli zarzuty się potwierdzą. A lekarze i wszyscy nadal będą brali jeżeli nie zmieni się mentalność narodu. Ty mi dasz a ja ci załatwię.
Od kiedy liberalizm stoi w sprzeczności z istnieniem prawa, moralności czy w ogóle nrom etycznych? Chyba, że chcesz forsować złudną idee moralnego uniwersalizmu przy pomocy państwa i kościoła, ale bardzo wątpię żeby to się mogło udać.Cytat:
Ciekawe jak chcesz zmienić mentalność narodu?, tylko dyscyplina i bezlitosne oraz nieubłagane kary mogą to zmienić :roll: W Polsce czyli kraju cwaniaków, gdzie złodziej złodziejem złodzieja pogania tylko zaostrzanie przepisów prawa cywilnego oraz karnego może coś zmienić, nie dalsza liberalizacja w myśl pseudointeligenckiego "postepu" oraz nihilizmu i relatywizmu moralnego.
Czyli rozumiem, że według Was cel uświęca środki i można pomiatać świadkami, którzy często nie wiedzieli nawet o co chodzą, w jakim charakterze występują i nie mieli pojęcia o prawie karnym czy procesowym? Przesłuchania nocne jako takie nie są zakazane i jakby zaczynali je np o 18 i kończyli o 22 to nie ma dla mnie problemu, ale zaczynać o 22 i kończyć o 1 po to, by zaraz zacząć kolejne - takie praktyki zasługują po prostu na potępienie i to, jakie zarzuty są postawione Mirosławowi G. absolutnie nie ma da mnie znaczenia, zwłaszcza, że tutaj chodziło o świadków.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 98600.html
Najpierw trzeba zredukować korupcję, by móc te prawo skutecznie egzekwować.Cytat:
Co nam po ostrym prawie, skoro nie ma jak go wprowadzić w życie?
Co nam po ustawach, aktach skoro sędzia jakiś tam koledze Zenkowi da 5 w zawiasach zamiast 15 lat, bo może i jest zasadniczo nietykalny?
Co nam po prawie, skoro nie ma na ulicach policji, by go pilnowała?
Tak więc zamiast wymyślać nieubłagane kary, wymyśl sposoby, by być wstanie karać "sprawiedliwie".
Zaostrzanie kar rzadko przynosi rezultaty, spójrzmy choćby na przestępstwo zgwałcenia - kilkukrotnie rozbudowywano ten typ w KK, podwyższano zagrożenie karą - a liczba gwałtów od ładnych ~20 lat pozostaje na tym samym poziomie. Myślisz, że jak ktoś chce zabić, to zagrożenie karą śmierci sprawi, że się zastanowi dwa razy i tego nie zrobi? Nie działa to tak prosto, niestety.Cytat:
problem też jest w resocjalizacji...zostanie skazany, posiedzi i poleży sobie 20 parę lat i wyjdzie. To w zasadzie wszystko co więzień robi.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Groszowe sprawy? Nie chce mi się wierzyć, szkoda, że nie wysłali ekspertyzy do Ameryki, tam mają lepszy sprzęt, lekarzy, USA są naszym sojusznikiem itd...Cytat:
Kara nic nie zmieni, czy jak rodzice nas za coś karali to przestawaliśmy to robić?Cytat:
Nie wiem ile osób pamięta, że jak tylko powstało CBA, zaraz zaczęło odnosić spektakularne sukcesy - sprawa Sawickiej czy Marczuk. Już wtedy podniosły się głosy sprzeciwu co do metod działania CBA - kontrolowana łapówka np. Potem przyszła sprawa doktora G. - zrobienie z niej szopki medialnej - wystąpienie Ziobry, film z zatrzymania pokazywany w telewizji. Wiem, że to co piszę, może brzmieć jak obrona łapówkarzy, ale tak nie jest. Bardziej zastanawia mnie postępowanie funkcjonariuszy CBA, którzy swoimi metodami tropili szpiegów a nie ludzi oskarżonych o łapówkę. Znany w Polsce agent "Tomek" jest obecnie posłem PiS-u.
Żyjemy w demokratycznym państwie i sędzia ma prawo uzasadnić wyrok według swojego widzimisię, ale coś takiego?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt
Czy to nie jest wina polityków, którzy uważają, że są najmądrzejsi?