Megasubmod ma swój temat: viewtopic.php?f=367&t=12791&p=334673#p334513
Usuń map.rwm z data/world/campaign/custom i kampanii w jaką grasz i spróbuj odpalić.
Inne kampanie działały?
W razie problemów zainstaluj ponownie.
Wersja do druku
Megasubmod ma swój temat: viewtopic.php?f=367&t=12791&p=334673#p334513
Usuń map.rwm z data/world/campaign/custom i kampanii w jaką grasz i spróbuj odpalić.
Inne kampanie działały?
W razie problemów zainstaluj ponownie.
Poczytałem manuala angielskiego fo tej modyfikacji ale nie znalazłem wystarczającej odpowiedzi na 2 pytania.
Po pierwsze jaki sa "triki" na zdobywanie poztywnych , czy tez świt dla namiestnika miasta poprzez stawianie odpowiednich budynków?
Dopiero ucze sie tego moda i chciałbym wiedziec jak tutaj to rozwiązano. W innych modifikacjach przykładowo wchodzilo sie bohaterem do osady na ture przed ukonczeniem budowli. Innym razem trzymalo sie podatki na niskim poziomie by w ostaniej turze dac na high albo VHi dostawałem roznego rodzaju premie. Ktoś badał jak tutaj to działa?
Druga kwestia: Kupcy i surowce.
Zawsze bylo tak ze im dalej od stolicy kupiec prowadzil działąlność w dodatku im rzadki byl surowiec czy niedostepna dla rodzimego kraju tym wiekdze osiągał zyski. Czy tu dalej tak jest?
Ktore surowce są najcenniejsze bo widze ze pare nowych sie pojawiło?
Poczytaj polskie poradniki do Bellum: viewtopic.php?f=367&t=8785
Co do generałów wstawiaj ich na kilka tur do klasztoru, aż zyskają cechę wulkan energii o końskim zdrowiu, to daje im pozytywne cechy i +2 do dowodzenia.
Szkol księżniczki, dbaj o początkowe rody, nie adoptuj najlepiej, ani ni żeń księżniczek swych z adoptowanymi możnymi.
Usunięcie map.rwm pomogło czy reinstalowałeś?
Usunąłem map.rwm i narazie jest ok po 15 turach. W razie czego robię savy co 3 tury. A własnie gdyby zdazyl sie error i znowu usunął rmw to odpali kampanie ze starego save?
A co z tymi kupcami działa to podobnie jak mowiłem wcześniej?
Z kupcami działa jak pisałeś. Z savem po usunięciu map.rwm powinien odpalić.
Ciągle w data>>>campaign>>imperial itd tworzy mi się w kampanii Full map.rwm po tym jak usuwam znów sie pojawia i tak bez końca , co mam zrobić by sie nie pojawiało ?
Zwykłe Bellum 6.3 + spolszczenie bez Megasubmoda.
Jak się nie pojawi to będzie źle, bo gra się zepsuje. Plik masz usunąć po to żeby się odtworzył z nowymi ustawieniami :DCytat:
Zamieszczone przez qtango
To jest plik który gra sama sobie odtwarza więc chyba nie da się go usunąć na stałe.
Dokładnie jak Piter napisał, on ma się odtwarzać po usunięciu, ale z nowymi plikami w sobie.
Nie usuwa się go na stałe, bo gra by nie odpaliła bez niego.
Gdy przed wlaczeniem gry nie usune map.rwm to nie moge prowadzic woja w bitwie, a gram by miedzy innymi toczyc bitwy.Co robic ?