A po co mają przenosić rzeczy z RPG'a do gry, która jest TYLKO I WYŁĄCZNIE na podstawie bitewniaka? W ogóle przy TW: Warhammer, jak chodzi o grę, radzę nie patrzeć na RPG'i.
Wersja do druku
Mogą być tego dwa wytłumaczenia:
1. W CA nie potrafią odróżnić wampirów od liszy. Lub po prostu nie wiedzą, że Nekrarchowie to jeden z rodów krwiopijców, tak samo jak np Lahmie.
2. Umiejętność posługiwania się magią śmierci przez tego lisza jest na poziomie rodu wampirzego słynącego ze swych uzdolnień magicznych.
Niby tak, ale Liszmistrz to Liszmistrz. Jest człowiekiem. Z kolei Nekrarcha to Wampir, który pragnie zyskać potęgę magiczną i w ogóle para się magią.
Z kolei drugi błąd to - czemu akurat Liszmistrz włada magią Wampirów, a Mannfred magią śmierci? Żeby nie było - dla mnie to jeden z imbecylizmów 8 edycji.
Dla mnie też powinno być odwrotnie, ale tu już babola popełniła GW.
No właśnie. Lecz wracając - na razie jara mnie Kemmler. Póki co nie jest źle. Sam Mannfred mimo Ożywionego Smoka i Zmniejszonego kosztu wskrzeszania oddziałów na mapie kampanii jakoś nie jest ciekawy. Ciekawe, jak się Krell prezentować będzie i jakie bitwy zadaniowe mu wymyślą.
Z tego co się orientuję bitwy zadaniowe są o specjalne wierzchowce i ekwipunek. W przypadku Kemmlera powinna być to Opończa Mgły i Cienii, Ostrze Grobowca Chaosu i Laska Czaszek.
W zasadzie to brakuje jeszcze tylko tablic z Legendarnymi Lordami chaosu.
http://wiki.totalwar.com/w/Difficult...Balancing_Blog trudność i balans ras.
To raczej nie zapowiada się dobrze dla Ungrima i jego Karak Kadrin, skoro stolice (ras) mają mieć specjalne dwu slotowe budynki.
Nadzieja spadła do 20%.
Tak się zastanawiam jak te poziomy trudności wyjdą im w praktyce, bo teoretycznie brzmi to nawet sensownie.
No to twoje 20% właśnie skoczyło do 100%. Na strimie który właśnie leci CA ogłosiło oficjalne wsparcie dla modów, i dwa mody na start. Kazdy LL to osobna frakcja, będzie można grać Co-op np Krasnale-Krasnale. Drugi mod usunięcie regional occupation jeśli dobrze zrozumiałem bo byłem oszołomiony trochę wieściami o pierwszym modzie :]
http://wiki.totalwar.com/index.php?t...odding_Details