Usunąć map.rwm ?
Wersja do druku
Usunąć map.rwm ?
qtango - zainstalować prawidłowo grę.
map.rwm usuwa się tylko raz i tylko wtedy jak naniesiesz jakieś zmiany w plikach. Jak nic nie grzebiesz to nie usuwasz go, bo nie ma potrzeby. Usuwa się po to, żeby zmiany zrobione w plikach załadowały się do gry (czyli m. in. do pliku map.rwm).
@Wino masz rację zainstalowałem najpierw BC 6.3 potem Megasubmoda, a na koniec chciałem zainstalować (tak jak jest w instrukcji) muzykę ale nie chciało mi sie pobierać więc zainstalowałem tylko spolszczenie.Teraz wszystko odpinstlaowałem i zainstalowałem od nowa z Megasubmodem 5 i juz zgłaszam pierwszy błąd czyli po wybraniu kampanii otwiera sie jak zwykle na początku czy chcemy korzystać z finansów (tych trudniejszych) oczywiście kliknąłem tak i mnie natychmiast wywaliło do pulpitu.Następnym razem nacisnąłem nie i wszystko gites.Oczywiście gratulacje dla twórców piątej juz odsłony, instalacja banalna wszystko praktycznie robi za gracza.
A jednak nie taki ten Megasubmod idealny , pierwsza bitwa i ctd....
Nikt nie twierdzi, że idealny.
Z bitew czasem wywala.
Zależy jeszcze gdzie ta bitwa. Wywala koło Nowogrodu i Pskowa niekiedy.
Nie ma przymusu gry na Megasubmodzie i pisz w temacie Megasubmoda nie ogólnym Bellum.
Nie miałem ani razu żadnego ctd w bitwie, choć na mapie kampanii mnie ze 3 razy przez ponad 100 tur wywaliło.Cytat:
Zamieszczone przez qtango
myślałem, że jak zrobię tą instalkę to będzie po wszystkich problemach, jak widać każdy coś znajdzie :)Cytat:
Jaki błąd? Jaki wybór finansów, chłopie, ogarnij się, żadnych finansów się nie wybiera...
@Wino Na samym początku "Witamy w Bellum Crucis!"
Przecież to nie są finanse tylko zupełnie zbędny "welcome scipt" czy jakoś tak, który Ci pokazuje różne bzdury na mapie kampanii, klikasz że "nie" i da się bez niego grać. A money script masz od razu uproszczony wgrany wraz z megasubmodem i nie możesz sobie go zmienić w trakcie kampanii, chyba że przywrócisz oryginalny campaign scipt z trudniejszymi finasami. :)Cytat:
A co do crashy w bitwach, to miałem je nagminnie w BC 6.2 szczególnie przy oblężeniach zimowych ale dało się grać. Na oryginalnym BC 6.3 też się dość często zdarzały więc nie winiłbym megasubmoda za ich występowanie :)
Nie winie Megasubmoda , wydawało mi się ze tego typu błędy zostały zwyczajnie znalezione i wyeliminowane.