Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Wie ktoś może co jest przyczyną tego, że podczas gry Rzymem na poz. legendarnym w pewnym momencie wyłączyła mi się możliwość przesuwania mapy kampanii za pomocą WSAD-u i myszki ? Włączyłem nową kampanie, tak na szybko żeby sprawdzić czy tam będzie działać i tam było ok...Po powrocie do starej kampanii nadal nie działa mi wsad i mycha. :evil:
To stary i dobrze znany błąd, takie rzeczy dzieją się od Empire. WSAD wywalił Ci się per save, więc normalnie zaleciłbym wczytanie innego pliku, ale ponieważ masz legendarny nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Cię do testowania nowej kampani Rome 2 na patchu 9 :)
Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
To stary i dobrze znany błąd, takie rzeczy dzieją się od Empire. WSAD wywalił Ci się per save, więc normalnie zaleciłbym wczytanie innego pliku, ale ponieważ masz legendarny nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Cię do testowania nowej kampani Rome 2 na patchu 9 :)
Na szczęście kolega z postu powyżej nie miał racji i udało się uratować grę :D
Wklejam link do porady jakby komuś zdarzył się podobny problem
http://steamcommunity.com/app/214950/di ... /?l=polish
Cytat:
Zamieszczone przez jezier
Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Na szczęście kolega z postu powyżej nie miał racji i udało się uratować grę :D
Wklejam link do porady jakby komuś zdarzył się podobny problem
http://steamcommunity.com/app/214950/di ... /?l=polish
Całe szczęście że nie miałem racji. Niestety przy mojej legendarnej kampanii w Shoguna 2 takiej porady nie znalazłem :)
Używam w bitwie jednostki łuczników najemnych z krety i podczas przejścia do ataku trzymają tylko miecz, a tarcza znika. Czy ktoś wie jak to naprawić żeby podczas ataku było widać tarczę?
Co oznacza ta ikonka pod encyklopedią w menu głównym gry?
Najedź na nią kursorem i przeczytaj pojawiającą się informację.
nie mogę przeczytać bo widze tylko 4 zielone prostokąty nic więcej
Hej, w tych czterech zielonych prostokątach (przy ikonie sakiewki) powinny wyświetlać się nazwy dlc, których nie posiadasz. Jest to kolejna forma nachalnego marketingu w grze, druga po utworzeniu tła dla głównego menu Rome 2, przypominającego o wydaniu Cezara w Galii. Nie przejmuj się, ja mam dwa zielone puste prostokąty, co zgodnie z prawdą zaświadcza o braku dlc z nomadami i greckimi polis. Przykład:
http://img819.imageshack.us/img819/2769/f05j.png
Są może jakieś mody na soundtrack do Rome II, bo to co jest to jednak dośc hmm... skromne? :|