-
Re: BELLUM CRUCIS 6.3
Wiesz, błędy typu pojedynczy crash w bitwie nie zostawiają w logu żadnych informacji więc ciężko jej wynaleźć. Zwłaszcza że tą samą bitwę wczytasz i już ctd nie ma. Inna sprawa jak się pojawiają za każdym razem, jak np. u mnie ost. przy udziale tej samej jednostki był crash, i okazało się że wywaliłem folder z paroma teksturami do tej jednostki a po ich przywróceniu wszystko działało. To można łatwo zdiagnozować i wyeliminować.
A takie pojedyncze crashe to moim zdaniem ogólna przypadłość modów gdzie są użyte nowe jednostki. Pamiętam że miałem sporo ctd w TATW i Lithuania w bitwach, w SS nie wiem jak to było bo za krótko grałem. Zresztą nie dam sobie głowy uciąć że nie zdarzały się w podstawce :D
Jak już wspominałem, z tego typu błędami da się grać, wczytasz od nowa grę, pójdziesz się wylać/do sklepu po piwo itd. wrócisz i dalej jazda :D a najbardziej frustrujące są ctd na mapie kampanii, bo może się zdarzyć że i save sprzed 15 tur nie pomoże, i wiele godzin gry idzie się... :/
-
Wczytałem grę kilka razy , poprzesuwałem jednostki i agentów i dalej nic.Ostatnio jak usunąłem map.rwm to zadziałało a teraz nawet to nie pomogło
-
1. Po pierwszej błędnej instalacji co odinstalowałeś? Submoda, submoda i Bellum czy może całego medievala?
2. Przy ponownej instalacji co zainstalowałeś?
3. Podaj pełną ścieżkę dostępu do pliku descr_sounds.txt, który jest w katalogu data.
-
Załóż katalog logs w katalogu moda czyli BellumCrucis6
-
Dałoby rade zrobić instalkę submoda bez tej muzyki, żeby nie pobierać 600 mb ?
-
1.Odinstalowałem tylko Bellum Crucis , uznałem ze jeżeli nie widziałem zmian po zainstalowaniu Megasubmoda to nie muszę go odinstalowywać , czyli wyczyściłem katalog mods.Czyli został czysty medek + kingdoms w wersji 1.5
2.Znów zainstalowałem całe Bellum a następnie Megasubmoda 5.
3.O to Ci chodzi ? http://speedy.sh/Ytxub/1.png
-
Tak, o to. A zobacz czy Ci bitwy w Kingdoms działają. Albo bitwy inną nacją w Bellum.
-
Sprawdzałem dwoma nacjami i wywala , bitwy w dodatkach działają prawidłowo.
Tak jak poradził mi Araven zrobiłęm folder logs i pojawiło sie coś takiego :
18:50:18.273 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
18:50:18.273 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
18:50:18.382 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
18:50:18.445 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
18:50:18.554 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
18:50:18.601 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
18:50:18.632 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
18:50:18.648 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
18:50:45.925 [game.script] [error] Condition parsing error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 31922, column 49
trigger not found
18:51:05.557 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt, at line 7317, column 174
Expecting a trait level, instead got
18:51:05.557 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt, at line 7351, column 174
18:51:05.557 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt, at line 7387, column 174
18:51:05.558 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt, at line 7419, column 174
18:51:05.558 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt, at line 7451, column 174
18:51:05.558 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt, at line 7489, column 174
18:51:05.559 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/campaign_script.txt, at line 7526, column 174
19:14:34.842 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka
-
Ameryki nie odkryłeś to nieznany bug.
Usuń map.rwm zmień coś i wczytaj ponownie. Próbuj obejść.
Nie wiadomo co to za błąd.
Ja ponownie wczytuję i da radę grać dalej.
Jak danej bitwy nie da się ręcznie rób z automatu.
-
Wywala mnie na oblężeniu 3200 moich vs 2000 rebeliantów , ręcznie bitwa wygrana bez problemów(porównuje z Megasubmodem 4) , oblęzenie trwa 1 turę więc płące 2000 za oblęzenie.Jezeli daje automat to w wypadku szturmu po jednej turze oblęzenia moja armia przegrywa masakrycznie, a jak bede czekał aż wyjdą z osady to w tym czasie zapłace jakies 12000 bizanów.
Chciałem rozegrać właśnie tą samą bitwę na ktorej mnie wcześniej wywaliło , teraz skasowałem map.rwm poprzesuwałem postacie a komputer nawet nie pokazał mi ekranu ładowania tylko zbliżył kamerę i od razu ctd.
Wynik walki automatu: "Sromotna klęska!" , stosunek sił przed bitwą 3:2