A kto zrozumie graczy Sims...
Wersja do druku
A kto zrozumie graczy Sims...
Przecież nie o SIMS mi głównie chodziło. Szkoda, że koncentrujecie się na ostatnim porównaniu. Zwracam uwagę, że złamanie podstawy gry (bitwy) jest elementem, z którym większość graczy się pogodziła.
Nie potrafię autentycznie zrozumieć, jak możecie akceptować grę, w której starożytne bitwy trwają 6 minut. Całą reszta, w tym sztuczna inteligencja, to przy tym drobiazg, a fantazjowanie na temat ew. nowych okresów historycznych (w których starcia tysięcy zbrojnych może będą trwały 2 minuty) to już czysta abstrakcja :D
Bo na pierwsze mody wydłużające czas trwania bitew dokładnie pokazały genialność sztucznej inteligencji.
To rozumiem, dlatego używam modów i bitwy trwają już w miarę normalnie ok 20 minut.
Nie rozumiem tylko tylko ostatniego zdania 3 h rzeczywiste, 30 sekund w grze :D
"...bitwy trwają już w miarę normalnie ok 20 minut".
Popłakałem się :D Uczyniłeś mój wieczór lepszym!
Ah już się domyślam, bitwy mają trwać tyle ile w rzeczywistości, tak? Kilkugodzinne starcia?
Kilkuu godzinne też pewnie go nie zadowolą... :D Ale nie zapominajmny że to nadal jest gra komputerowa, i jakbyś miał każdą bitwę grać w czasie jakim to naprawde trwały to polecam wrócić się w jakiś magiczny sposób do starożytności i tych bitew i sobie powalcz :) Hehe :D
No wiecie, jak grałem w symulację kapitana okrętu podwodnego (Silent Hunter) to czytałem o gościu, który nastawił czas symulacji na 1,0x, po 2 tygodniach włączonego komputera cały czas czekał na jakikolwiek sygnał w sonarze :D
No to konkretnie, spośród wielu modów - który z nich polecacie, by gry oparte były na SI co najmniej na poziomie 7 latka i z długością przekraczającą 15 minut?
Polecam Ci szczerze z całego serca modyfikacje DeI, AI jest moim zdaniem znacznie lepsze w bitwach jak i na mapie kampanii, tutaj AI potrafi pozytywnie zaskoczyć :) http://www.twcenter.net/forums/forum...t-Impera-(DeI) Tutaj masz link, w inne mody nie gram bo ten mnie w zupełności zadowala :lol: I co Cię napewno ucieszy bitwy są dłuższe, jest całkiem inny balans jednostek niż w podstawce ;)
Najwidoczniej więcej niż czasu miał tylko pieniędzy :)Cytat:
Zamieszczone przez brown111
Rozumiem, że chciałbyś by bitwy trwały jak najdłużej, lecz z doświadczenia jest to dość męczące, zwłaszcza jeśli w jednej turze musiałbyś toczyć takich bitew kilka.