-
Nie ma takiego parametru w grze. W UI możesz niby ustawić celność, ale ten parametr za nią wcale nie odpowiada. W skrócie za celność jednostki odpowiada zasięg, prędkość lotu pocisku, rozrzut, doświadczenie, rozmiar celu, parametr nazywany marksmanship oraz parametr zwany accuracy (chociaż nią nie jest). Wystarczy patrzeć na obrażenia zadawane przez strzelców oraz ich zasięg.
-
Wszystko jasne, dzięki za szybką odpowiedź:)
Jeszcze jedno pytanie, czy mógłbyś zdradzić na czym ma polegać przemodelowanie frakcji hellenistycznych?
-
Będą bardziej zgodne ze źródłami, mniej ze stereotypami, np obecna Macedonia niewiele przypomina tą Macedonię, którą być powinna. Z małych ciekawostek, zgodnie ze źródłami, regimenty pieszej gwardii będą mieć piki innej długości niż regimenty podstawowe.
-
KAM, to będzie submod ,czy integralna wersja DeI ?
-
-
KAm w shogunie byla celnosc a to ta sama rodzina gier.
Była olbrzymia różnica pomiedzy lucznikami w takich bialych turbanach z zwiekszonym distem a każda ina jednostka tego typu.
W grze np zupełnie inna jednostka są kretenscy lucznicy w porownaniu do angielskich...
Kretenscy maja lepsze przebicie pancerza np...
Zwykly lucznik gettow to i tak jeden z wiekszych koksów..
musze sciagnac ta 1.2:P tyle ze ja w tej 1.1 nie mam zadnych problemow, wszystko dziala jak nalezy a to co napisales o 1.2 martwi mnie ze bedzie prostrze niz 1.1:P
ps. KAm jako znawca- powiedz mi ver 1.1 czy budynki w glownych prowincacj lvl 4 jak nie wyswietlaja mi sie opisy na niektorych to blad gry czy co? nie mam zadnych modow poza dei, mam wgrany ang, nic wiecej. Gra nigdy nie wykrzacza- tylko lvl 4 opisow niektorych nie ma.
Czy tak ma byc czy w wer 1.2 to poprawiono?
-
To, że w Shogunie (oraz Empire i Napoleonie) była celność, wcale nie znaczy, że i tutaj to działa tak samo. Może i gry wyglądają podobnie, ale wcale nie działają podobnie. Zresztą wyjaśniłem wyżej czemu.
Co do opisów to jest to bug gry związany z rozdzielczością. W modzie dochodzi dużo jednostek i opisów, więc wyświetlają się w oposie budynku, bo inaczej tego zrobić nie można, ale jeżeli nie masz dostatecznej rozdzielczości to nie będzie widać tekstu u góry.
-
1 załącznik(ów)
Gram Kartaginą i w bitwach z Edetanami zauważyłem, że podczas animacji ataku ich włócznikom znika broń. Używam najnowszej wersji bety 1.2
No i jeszcze to.
-
Ok, zgłoszę. A jakie konkretnie jednostki mają ten problem?
-
KAM w których plikach( w jakim skrypcie) zapisane są warunki dotyczące uzyskania tryumfu?