Wielkie dzięki!! :)
Wersja do druku
Wielkie dzięki!! :)
Zrobiłem tak jak pisales Wino czyli pogralem na czystym bellum i nadal wywala z bitew, pozostaje format bo nie moge nic zrobic z zepsutym dodatkkiem, a to pewnie jego wina.
No widzisz, pierwsza moja porada była trafna, ale nie, trzeba było napisać jeszcze 50 kolejnych postów.
P.S. skończcie do mnie pisać Wino, jestem wino. Forma grzecznościowa dotyczy słów "Ty", "Wy", ale nie przekręcania ksywki.
Tego moda trzeba instalować na czyste kingdomsy? Czy można mieć inne mody?
Można mieć inne. Ważne jest tylko, żeby zainstalować w katalogu mods i nie dodawać żadnego katalogu więcej (czyli \mods\BellumCrucis6\) i zainstalować wszystkie 3 części Bellum (part 1, part 2 i bugfixer). Potem na to wrzucasz Megasubmoda i podbijasz świat.
Od czego zależy zachowanie Mongołów? Oni mają jakiekolwiek zadania i cele narzucone przez gre, które są stałe, czy to jest całkowicie przypadkowe? Pojawili się u mnie kilkanaście tur temu, na wschodnim krańcu mapy dwie armie i wódz, kilka tur później po jednej - dwóch armiach w każdej z prowincji mniej więcej od halicza na wschód, no i od tamtego czasu wszystkie te armie podążały w kierunku Krymu, aż wreszcie zeszły się w jego okolicach i już wspólnie ruszyły na zachód. Zawsze się tak zbiegają w jedno miejsce i łażą razem, nie atakując nikogo wcześniej, czy to jakiś błąd?
Zawsze złażą się w jedno miejsce a potem sieją zagładę bo jak to się mówi w kupie siła i raźniej:)
Jak zaatakują to zaczniesz tęsknić za czasami jak tak sobie chodzili. Chyba, że daleko od nich jesteś.
no to bardzo sie cieszs ze bedzie wreszcie jakies wyzwanie :-)
moja wschodnia granica przebiega od nowogrodu przez pskow wilno grodno halicz 'cos na i' az po asperon (nie pamietam tych dwoch ostatnich). na wschodzie od wielu lat leje sie wlodzimierskie z polowcami a na poludniu wegry z bizancjum, ja nie bije sie z nikim, wiec jestem dosc dobrze przygotowany.
oni sobie zajma miasto i stworza normalne panstwo czy tylko spaceruja i sieja spustoszenie?
Jak zajmią miasto na stałe i będzie info, ze mają nową ojczyznę zaczną podboje.
A grasz na czystym Bellum czy na Megasubmodzie?