Gdzie znajdę w grze informację o posiadanych cudach i ich efektach? Pytam bo zdobyłem Tingis i wyskoczył ładny komunikat że ludzie przybywają "zdobyłeś Cud".
Wersja do druku
Gdzie znajdę w grze informację o posiadanych cudach i ich efektach? Pytam bo zdobyłem Tingis i wyskoczył ładny komunikat że ludzie przybywają "zdobyłeś Cud".
W podglądzie danej prowincji.
Podsumowania jakie cuda kontrolujesz i co dają nie znajdziesz w grze. Możesz przeglądać poszczególne prowincje. W poradniku wymieniłem cuda, gdzie są (prowincja i region) i co dają. Zaś na dole tego rozdziału dodałem mapkę z serwera do pokazywania postępów w kampanii, na której zaznaczyłem wszystkie prowincje z cudami. :)
Ostatnio dużo grałem, i dochodzę do wniosku że sztuczna inteligencja ma problemy z wyłapanie (naliczaniem) siły sojusznika gracza. Tak jakby nie dodawała mojej do jego.
Gram Rzymem właśnie będę atakował stolice Kartaginy ale nie chce jej okupować i rozwijać, po zdobyciu zabiorę wojsko i odpłynę, cel jest taki że chce jak najbardziej osłabić to miasto, żeby w przyszłości mi nie przeszkadzało, w związku z tym mam pytanie, czy lepiej je zgrabić czy splądrować ?
zgrabić, a w następnej turze splądrować. Ewentualnie 2x zgrabić, a potem splądrować, wyburzyć wszystkie budynki i uciec. :D
No ale żeby zgrabić bądź splądrować ponownie, musze je drugi raz zdobyć a jezeli je juz zdobyłem to jak drugi raz splądrować ?
Ja mam pomysł na nowy temat: "Najbardziej denerwujące miasto".
Na razie prowadzą: Bibracte i Ariminium, non stop jakieś pożary i powodzie. Na odbudowę budynków straciłem majątek. Lepiej nie podbijać ich na wczesnym etapie gry, bo gospodarka może nie wytrzymać. :)
Marsylia, powodzie i choroby to standard :D
Ma ktoś taką sytuacje, że po wybraniu jednostki, agenta albo miasta, płynność mapy spada.