-
Podoba się mi określenie w osiągnięciach członka CA jako Wielkiego Nieczystego (wielkiego demona Nurgla - boga zarazy, rozkładu, zgnilizny, etc). Jak trafne na swój przewrotny sposób :mrgreen:
Dodatkowo jest nadzieja na pozostałe zakony rycerskie Imperium mogące być rekrutowane w określonych miastach.
-
Brodacze też mają zadania budowania dla poszczególnych karaków. Tylko zieloni i chaos tacy poszkodowani. Będę mieć sporo zabawy grając LL innymi nacjami niż domyślne, choć ciekawi mnie to jak będzie działać ten mod? Przypisze konkretne frakcje do lordów czy pozwoli wybrać samemu?
Po przeczytaniu tych osiągnięć kilka razy, to w sumie nie są takie złe.
W zasadzie to mało jest takich dotyczących LL czy bitew zadaniowych, spodziewałem się ich więcej. Chciałbym by na koniec LL na nacje było koło 4-5 tak by większość frakcji/klanów/plemion miła swojego przywódcę.
-
Granie, żeby zaliczać osiągnięcia- dla mnie bez sens.
-
Są różni ludzie i mają różne potrzeby, ja na przykład jestem zbieraczem i jeśli jest taka możliwość to zbieram dużo rzeczy, w tym osiągnięcia steam.
Ja planuje grać długo w młotka i na przestrzeni 1000 godzin większość osiągnięć sama wpadnie.
Przy czym źle patrzysz na osiągnięcia, większość robi się sama. A część ma pomóc nakierować gracza na jakiś trop jak grać. To coś jak zadani rozdziałowe.
Do tego jeśli jakaś nacja mi podpasuje to gram nią bardzo dużo i na różne sposoby. Można zapytać gdzie nie było moich Syrakuz, Aten czy Kartaginy.
Jakby było osiągnięcie za armie samych Goblinów, to zrobiłbym je natychmiast i od razu do profilu steam wstawił. Ale niestety nie ma takiego :(
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
W filmiku o chaosie najbardziej podobał mi się Kislev...
A tak na poważnie to dobrze że armie nie mogą za długo stać koło siebie, daje to jakieś szanse na podzielenie i powstrzymanie hordy, choć znając życie utrudnienie to będzie tyczyć się tylko gracza. Coraz bardziej podoba mi się ten LL chaosu.
Czy ja dobrze widziałem i horda ma 8-10 miejsc pod zabudowę?
-
10, aczkolwiek cieszy oko to, że poszli tak, jak z Hunami w Attyli. Czyli prawdopodobnie nie będą mogli podbijać osad, tylko niszczyć.
-
Lub tworzyć protektoraty... sam nie wiem czy mi się to podoba.
Ja wiem że oni w zasadzie przeklikują tylko tury, ale jakoś źle to dla mnie wygląda jak na sytuacje po 40 turach.
-
wg. gry online.pl twórcy rozważają wprowadzenie jako grywalnej nacji korsarzy z Norski.
-
Jakiś link na podparcie tego przypuszczenia albo dyskusji? Nie żebym nie wierzył bo raczej do gry w późniejszym czasie dojdzie dużo nacji (Kislev, księstwa graniczne, Tilea i Etstalia) więc dołączenie do nich np. Norski nie byłoby niczym niezwykłym. Zakładając że twórcy będą chcieli zagospodarować swój produkt w jak największym stopniu. Do tego w ciągu tych 2-3 lat czasu mają aż nadto.
Przy czym ja uważam że nacje bez army booków lub z ubogimi są bardzo atrakcyjne dla CA, ponieważ mają dużo miejsca na własną interpretacje.
-
Zawsze mogą wziąć AB od Eliassona (fanowskie) i trochę pogrzebać przy balansie. Oczywiście za zgodą GW.
royal, jakiś dowód na poparcie tego argumentu?
-
Proszę bardzo:
"rasa – i różnice nie ograniczą się tylko do nazw i statystyk, ale obejmą też wygląd modeli. Jeden z ostatnich zwiastunów (i poniższy obrazek) pokazują, że możemy oczekiwać udostępnienia rycerzy z Bretonii, a z tego, co powiedział mi deweloper, wynika, iż grywalni mogliby stać się także korsarze z Norski. Nie ma co natomiast liczyć na Skavenów – szczuroludzie mają być w jakiś sposób obecni w zabawie, ale nie zmierzymy się z ich oddziałami. Logika wskazuje jednak, że powinniśmy zobaczyć ich w drugiej lub trzeciej części trylogii Total War: Warhammer. Niestety, Creative Assembly nie było łaskawe zdradzić, jak długo przyjdzie nam czekać na kolejne gry z tej miniserii – ani też na kiedy planowana jest następna główna, historyczna odsłona cyklu. "
Źródło: http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=11115&STR=5z