Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Kolejna próba obrabowania Polaków. Już nie od dziś wiadomo, że tak czy siak lepiej mieć dzieci bo na starość z emerytury nici (ciągle mówimy o tym z Elrondem). Ale ok, mnie problem bezdzietności omija, gorzej będą mieć sodomici, feministki i inna czerwona hołota jak im przyjdzie płacić to "bykowe" :lol: :lol: :lol:
W sumie POlszewicy mogliby to wprowadzić, byłyby niezłe jaja :mrgreen:
Nim coś napiszesz pomyśl najpierw czy kogoś nie obrażasz słowami - sodomita, feministka czy czerwona hołota bo takie słowa kojarzą mi się z faszyzmem bo ja nie jestem ani sodomitą ani feministą czy też w komunistą ponieważ posiadanie dzieci to nie żaden k.... przywilej. Ja na przykład nie chce mieć dzieci i nie będę ich miał. Więc zbastus z tymi określeniami, i swoje poglądy typowe dla pewnej grupy społecznej zachowaj dla siebie.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
bardziej powinieneś się martwić o wszelkiej maści pryszczatych korwinistów i narodowców. to raczej oni obracają się w jednopłciowym środowisku ;)
Fakt !!!
http://i1162.photobucket.com/albums/...psd900a960.jpg
My tutaj o poważnych sprawach :roll: a tymczasem myczkiem boczkiem:
„Projekt ustawy o udziale zagranicznych funkcjonariuszy lub pracowników we wspólnych lub wspólnych działaniach ratowniczych na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, przedłożony przez ministra spraw wewnętrznych”. Dokument jest też zaopatrzony w swoistą rekomendację ministerstwa spraw zagranicznych, w której podsekretarz stanu wyraża opinię o zgodności przedmiotowego projektu z prawe unijnym. Projekt złożony został, zgodnie z procedurami, do Sejmu w dniu 18.01.2013 roku. Jest to więc rzecz nowa.
Ten pozornie niebudzący emocji projekt jest w istocie rzeczy koniem Trojańskim wprowadzanym subtelnie, bez sensacji, z poszanowaniem litery prawa do katalogu regulacji, które decydują o tym czy możemy mówić o państwie jako niepodległej strukturze...
...To co budzi stanowcze NIE, to fakt, że ustawa umożliwia działanie, choć w ramach zespołów, służbom państw, które nie przestrzegają podstawowego kanonu wartości, wspólnego dla cywilizacji europejskiej. Mało tego, umożliwiają wwóz, posługiwanie się bronią palną i materiałami wybuchowymi dokładnie tak samo jak funkcjonariuszom naszego państwa - Państwa Polskiego.
Czy czegoś to Wam nie przypomina?
Cały wiek XVIII w Polsce to czasy w których służby Rosji, Prus, Austrii panoszyły się niemal jak u siebie. Oczywiście zachowano wszelkie pozory. Dochowano wierności formalnym zasadom. Obce służby w Polsce działały na wniosek... polskich władz..."
całość na http://naszeblogi.pl/36107-koniec-niepo ... aign=blogi
Cytat:
pary homo mają mnóstwo sposobów aby omijając prawo legalnie wychowywać dzieci
Zdecyduj się- albo "omijając prawo" albo "legalnie" :roll:
Cytat:
Nim coś napiszesz pomyśl najpierw czy kogoś nie obrażasz słowami - sodomita, feministka czy czerwona hołota bo takie słowa kojarzą mi się z faszyzmem
My bad- zapomniałem dopisać "faszystowską hołotę". Nie dopisałem i stałem się niejako jej członkiem :mrgreen:
A wytłumacz proszę mnie maluczkiemu co jest obraźliwego w nazwaniu feministki feministką? :?: :?: :?:
Cytat:
Ja na przykład nie chce mieć dzieci i nie będę ich miał.
Pewnie nie wiesz jakie 3 rzeczy powinien zrobić w życiu prawdziwy facet...
Cytat:
bardziej powinieneś się martwić o wszelkiej maści pryszczatych korwinistów i narodowców. to raczej oni obracają się w jednopłciowym środowisku
Miejmy nadzieję że wyginą razem ze swoimi przeciwnikami, może powstaną wtedy jakieś sensowne opcje polityczne :roll:
Pludrak... Pozwolisz że odbiję piłeczkę w twoim stylu:
Ten biały to ty :?:
http://img2.demotywatoryfb.pl/upload...q0dxeo_600.jpg
Cytat:
My tutaj o poważnych sprawach a tymczasem myczkiem boczkiem:
„Projekt ustawy o udziale zagranicznych funkcjonariuszy lub pracowników we wspólnych lub wspólnych działaniach ratowniczych na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, przedłożony przez ministra spraw wewnętrznych”. Dokument jest też zaopatrzony w swoistą rekomendację ministerstwa spraw zagranicznych, w której podsekretarz stanu wyraża opinię o zgodności przedmiotowego projektu z prawe unijnym. Projekt złożony został, zgodnie z procedurami, do Sejmu w dniu 18.01.2013 roku. Jest to więc rzecz nowa.
Ten pozornie niebudzący emocji projekt jest w istocie rzeczy koniem Trojańskim wprowadzanym subtelnie, bez sensacji, z poszanowaniem litery prawa do katalogu regulacji, które decydują o tym czy możemy mówić o państwie jako niepodległej strukturze...
...To co budzi stanowcze NIE, to fakt, że ustawa umożliwia działanie, choć w ramach zespołów, służbom państw, które nie przestrzegają podstawowego kanonu wartości, wspólnego dla cywilizacji europejskiej. Mało tego, umożliwiają wwóz, posługiwanie się bronią palną i materiałami wybuchowymi dokładnie tak samo jak funkcjonariuszom naszego państwa - Państwa Polskiego.
Cały wiek XVIII w Polsce to czasy w których służby Rosji, Prus, Austrii panoszyły się niemal jak u siebie. Oczywiście zachowano wszelkie pozory. Dochowano wierności formalnym zasadom. Obce służby w Polsce działały na wniosek... polskich władz..."
całość na
http://naszeblogi.pl/36107-koniec-niepo ... aign=blogi
By żyło się lepiej :mrgreen: A jakby co, to nas spacyfikują idąc z bratnią pomocą jak Sowieci Węgrów '56
A tu coś ode mnie:
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... at,1891184
http://motoryzacja.interia.pl/raport/fo ... il,1891203
Upomnienie za tamtą wstawkę do Pludraka, przy kolejnej takiej akcji ost - K A M 2150
Cytat:
Zamieszczone przez szwejk
„
Projekt ustawy o udziale zagranicznych funkcjonariuszy lub pracowników we wspólnych lub wspólnych działaniach ratowniczych na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, przedłożony przez ministra spraw wewnętrznych”. Dokument jest też zaopatrzony w swoistą rekomendację ministerstwa spraw zagranicznych, w której podsekretarz stanu wyraża opinię o zgodności przedmiotowego projektu z prawe unijnym. Projekt złożony został, zgodnie z procedurami, do Sejmu w dniu 18.01.2013 roku. Jest to więc rzecz nowa.
całość na
http://naszeblogi.pl/36107-koniec-niepo ... aign=blogi
Ja wrzuciłem cały projekt tej ustawy w temacie i walnąłem nawet krótki komentarzyk.
Cytat:
Zamieszczone przez szwejk
Ktoś chyba nie nauczył czytać się ze zrozumieniem - co najwyżej do Polski mogą wkroczyć państwa europejskie bo tylko one należą do strefy Schengen, zresztą pod działania ratownicze ciężko będzie można zaliczyć walkę z zorganizowaną przestępczością czy inne tego typu działania. Zresztą każdy widzi to co chce.
Cytat:
A wytłumacz proszę mnie maluczkiemu co jest obraźliwego w nazwaniu feministki feministką? :?: :?: :?:
Dla niektórych może być, feministki istniały bardziej w XIXw lub XXw, obecnie to już sam nie wiem o co czasami kobiety walczą.
Cytat:
Cytat:
Ja na przykład nie chce mieć dzieci i nie będę ich miał.
Pewnie nie wiesz jakie 3 rzeczy powinien zrobić w życiu prawdziwy facet...
Gdzie jest napisane, że mam iść z jakąś niepisaną tradycją? Dziecko to nie obowiązek, jeśli chce się je mieć to się on nie stara nie chce mieć to używa antykoncepcji. Sprawa jest jasna, nie żyjemy w III Rzeszy i nie każda Polka musi urodzić dziecko. To jest sprawa indywidualna a nie zbiorowa.
Cytat:
Ktoś chyba nie nauczył czytać się ze zrozumieniem - co najwyżej do Polski mogą wkroczyć państwa europejskie bo tylko one należą do strefy Schengen
Toż to ta sama retoryka co w ZSRR- na takiej zasadzie ruscy weszli do Węgier w 1956 i Czechosłowacji w 1968 likwidować przeciwników jedynie słusznej władzy, byli wszak członkiem UW i RWPG :mrgreen:
Cytat:
Dla niektórych może być, feministki istniały bardziej w XIXw lub XXw, obecnie to już sam nie wiem o co czasami kobiety walczą.
Według ekstremy należy odróżniać feministki od kobiet (tak samo jak "gejów" od homoseksualistów).
Rozróżnienie poniekąd słuszne gdyż kobietom i feministkom od wielu lat jest już nie po drodze ;)
Cytat:
Gdzie jest napisane, że mam iść z jakąś niepisaną tradycją? Dziecko to nie obowiązek, jeśli chce się je mieć to się on nie stara nie chce mieć to używa antykoncepcji. Sprawa jest jasna, nie żyjemy w III Rzeszy i nie każda Polka musi urodzić dziecko. To jest sprawa indywidualna a nie zbiorowa.
No proszę- nakierowałem Cię na właściwą drogę ;) Wszystko się zgadza. Seksualność jest i powinna być sprawą indywidualną. Niestety czerwona hołota z prywatnej seksualności każdego z nas robi tzw. problem społeczny (aborcja, in vitro, homosie itd).
Cytat:
Cytat:
No proszę- nakierowałem Cię na właściwą drogę ;) Wszystko się zgadza. Seksualność jest i powinna być sprawą indywidualną. Niestety czerwona hołota z prywatnej seksualności każdego z nas robi tzw. problem społeczny (aborcja, in vitro, homosie itd).
Nie czerwona hołota ile konserwatyści, którym religia nie pozwala zaakceptować zmian społecznych - aborcja czy homoseksualizm istniał od wieków o tyle in vitro to rzecz nowa. A ponieważ o tych dwóch pierwszych rzeczach zaczęto mówić dopiero od niedawna głośno to nasi kochani politycy lubią wyrażać swoje zdanie na temat innych i ich spraw łóżkowych.
A tak żeby nie było, że homoseksualizm to wypaczenie natury:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksua ... nia_zwierząt
Temat o homoseksualizmie już był i nie bez powodu został zamknięty, proszę o nieporuszanie tego dalej.
OK. Spoko.
Niektórym to nigdy się nie dogodzi, Polska dostałą najwięcej pieniędzy ze wszystkich a im i tak mało.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt