O! Markomanów trochę mi żal...:confused: Chętnie bym nimi pograł.
Wersja do druku
O! Markomanów trochę mi żal...:confused: Chętnie bym nimi pograł.
Screen [ kliknij aby powiększyć ]:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fba888b3e33.jpg
Jeśli Cię to razi, polecam pobrać moda Invasio Barbarorum : SAI - tam frakcje są o niebo bardziej różnorodne, dopracowane, a poza tym jest wiele wiele innych świetnych rzeczy, które sprawią, że do BI raczej nie wrócisz... ;)
Ja to widzę w ten sposób, że skoro frakcje są tak powtarzalne, to czego by nie dodać - nie wniosło by to wiele nowego.
Mamy w końcu frakcje pustynne, wschodnie, Rzym, barbarzyńców, arcyciekawych celtów... Nawet Słowian i Ostrogotów.
Dla mnie np. Burgundowie i Longobardowie są prawie identyczni - dlatego nie widzę potencjalnych materiałów na nowe frakcje.
Działa :)
Dodaje którejś frakcji słonie pancerne? Z jakich powodów polecasz tego moda, i, z drugiej strony, ma jakieś wady, bugi?
Tak, Hindusi mają pancerne słonie, Sasanidzi i Kidareci zwykłe. A moda polecam bo jest niesamowicie rozwiniętą wersją BI, ma piękne jednostki z historycznymi nazwami, które na dodatek krzyczą w swoich językach, wiele frakcji, znakomitą mapę, ciekawą muzykę, fenomenalne bitwy i inne rzeczy, zapraszam do działu w Kuźni jeśli chcesz się dowiedzieć więcej ;) A bugów nie znalazłem praktycznie, jest niesamowicie dopracowany ten mod.
Tyle, że zmieni mi wersję gry na eng?
Sam mod będzie oczywiście po angielsku ale języka czystej gry nie zmieni.