-
P.S. Wie ktoś może czy twórcy próbowali (bądź próbują) odnieść się do faktu wykorzystywania w owym czasie taboru (wagenburgu) do obrony? Wiem że w modzie tyczącym się wojny 30-letniej pojawiły się jakby wozy bojowe (bodajże z muszkieterami na nich) ale nie wyglądało to jakoś cudnie czy historycznie.
Z tego co wiem to Baldwin dodał wozy, tylko że za bardzo mu się nie spodobały i je usunął.
A co z budynkami specjalnymi? Są jakieś planowane? Chodzi mi o budynki możliwe do zbudowania w konkretnym miejscu przez konkretną nacje dające globalne perki... Dajmy na to Kreml dla Moskali i analogiczne dla innych państw..
Planujemy coś takiego, ale po zrobieniu priorytetowych rzeczy tj. skończenie jednostek, itd.
-
Panowie tworze właśnie nowe budynki. Byłbym wdzięczny, jeśli byście podali swoje propozycje na nowe budowle dla poszczególnych państw.
-
Ja bym proponował wrzucić do każdego miasta po 1 charakterystycznym budynku np.: w Krakowie dać Wawel.
-
W RON parlament i jego odpowiedniki w innych państwach np:
Monarchia Habsburgów Ratyzbona - Nieustający Sejm HRE
Hiszpania Madryt - Kortezy
Anglia Londyn - Parlament w pałacu Wesminister
W Moskwie - Sobór Ziemski
W Paryżu Stany Generalne tylko co prawda w tym czasie to one się nie zbierały, ale zawsze mozna dodać
A i jeszcze dla RON Trybunały koronne, litewskie - Główny Trybunał Koronny , Litewski i odpowiedniki w innych państwach.
-
Może zamek królewski w Warszawie?
W Moskwie można by dodać Cerkiew Wasyla Błogosławionego (to chyba najbardziej znany rosyjski budynek)
Dla Wiednia i Austriaków można machnąć Hofburg - siedzibę władców Austrii.
A z takich mniej wyjątkowych budynków to dla RON-u zawsze mogą być np. Sądy Grodzkie zwiększający nieco porządek publiczny, cekhauzy jako budynki umożliwiające "rekrutację" dział. W sumie dochodzi również sam motyw zmiany nazw budynków ewentualnie już istniejących na takie aby pasowały do okresu w którym osadzony jest mod. Np. zagony, folwarki et cetera.
Dla niektórych krajów można dodać teatry i/lub ogrody dodające nieco do zadowolenia.
W miastach moskiewskich, kozackich i ew. kresowych ron-u może dodać Majdan - w rozumieniu jako centrum miasta dodające wzrost handlu towarami, na majdanach odbywały się też spotkania więc może do porządku publicznego też mogą coś tam dodać? Do tego może jeszcze dla kozaków kurenie?
Nie zapominajmy o burdelach... tfu! chciałem rzec lupanarach.
-
-
Przecież można dać wymóg że żeby zbudować ten budynek, trzeba wcześniej zbudować budynek udostępniający reformy armii itd. więc spokojnie.
-
W sumie, dlaczego nie, może by też zrobić skrypt jak w Bellum, że od roku 17któregoś ową akademie można wybudować ;)
-
Bym zapomniał o jeszcze jednej ważnej rzeczy, mianowicie o sejmikach ziemskich (o ile już nie są w modzie, nie miałem ostatnie czasu ściągnąć moda więc może coś przeoczyłem)
Kolejna sprawa to Rigsdag - parlament Szwecji o nim też zapomniałem a dla królestwa szwecji to ważne zgromadzenie.
-
Sejmiki już są zrobione, ale nie ma ich w najnowszym uploadzie. Rigsdag postaram się dodać.